Jordania kumosi raiskaajia suojelleen lain. Jo oli aikakin. Ihmisenä, joka ei koskaan ole käynyt muslimimaissa, on vaikea ymmärtää miten järkevät ihmiset voivat ylläpitää ja vielä implementoida tällaisia lakeja. Ja syy miksi en ole koskaan käynyt muslimimaissa on tietysti se, että he ylläpitävät tällaisia lakeja. Tämä johtaa siihen, etten naisena edes halua käydä siellä mutta myös aiheuttaa useat sodat alueella ja terrorismia.

Jos nimittäin käyttää mielikuvitustaan, on helppo kuvitella, että joskus vain 100-200 vuotta sitten jos raiskaus on tapahtunut, ei mitään ole enää tehtävissä. Jos raiskauksesta siunaantuu lapsia, kuka ne sitten maksaa. Lisäksi afganistanilaisista naisvangeista kertova loistava dokumentti valotti myös sitä, että raiskauksien taakse kätkeytyy joukko nuoria rakastavaisia, jotka ovat harrastaneet seksiä ennen avioliittoa ja ihan omasta tahdostaan. Jos jälkimmäinen on totuus, naimisiinmeno on parille toivottavaa muutenkin. Eräänlainen porsaanreikä laissa siis lainrikkojille.

Tätäkin lakia tärkeämpää olisi muuttaa käsityksiä siitä, että naisen on oltava neitsyt naimisiinmennessään. Silloin hän ei ole niin pilalla raiskauksen jälkeen, että joutuisi naimaan raiskaajansa. Tuon aiemmin mainitsemani porsaanreiän ja turhat raiskausilmoitukset taas saa tukittua poistamalla lainsäädännön, joka kieltää seksin avioliiton ulkopuolella.

Suuri osa muslimeista ovat jo sekularisoituneet ja vielä suurempi osa hyväksyisi liberaalimmat lait jos sellaisia olisi tarjolla, koska ovat järkeviä ihmisiä. Nämä eivät nimittäin ole vain naisten ongelma vaan jos perheessä yksikin nainen joutuu ongelmiin, on koko perhe ja etenkin sen miehet ongelmissa. Heidän kun tulee hoitaa ongelma. Heitäkin helpottaisi, jos lait eivät loisi tällaisia ongelmia ja vaikeuttaisi niistä ulospääsemistä. Naisia koskevan lainsäädännön korjaamisen jälkeen voidaan sitten kysäistä viimeisenä, että haluaako nainen käyttää huntua. Se on verrattain pieni ongelma noiden tärkeiden ihmisoikeuskysymysten lomassa. Minä en ainakaan ilman huntua lähtisi siellä liikuskelemaan saatikka liikkuisi missään yksin. Ottaisitko itse sen riskin noilla pelisäännöillä? Allahin tahdosta kuulemma pukeudutaan niin. Niinpä niin. Kuka pukeutuu, kuka ei. Nuo pelisäännöt saavat kristittynaisenkin verhoutumaan vaikka pöytäliinaan.