Onko jokaisen tällä maapallolla tästä lähtien oikeutettava olemassaolonsa olemalla mahdollisimman halpa ja/tai tuottelias ihminen. Miksi nämä ihmisoikeuksien puolustajat menevät tuohon samaan lankaan, että alkavat laskemaan muiden ihmisten arvoa menetetyissä euroissa? Sama kuin sanoisi, että meksikolaisten ihmisoikeudet perustuvat siihen, että he tuottavat USA:ssa halpaa työvoimaa. Sillä sitten ostetaan itselle ihmisoikeudet. Eivätkä nämä puolustuspuheet tule edes mamu-vastustajien suusta vaan heidän puolustajiensa. Tarkoittavat varmasti hyvää mutta se luo kuvaa siitä, että ihmisarvon mittaaminen rahassa yhteiskunnalle on sallittua ja ongelmatonta. Surullinen maailma.

Nyt on ilmeisesti jokaisen alkuperäisen suomalaisenkin laskettava paljonko on yhteiskunnalle maksanut kasvaessaan täällä ja pyydettävä anteeksi? Mitäköhän varten valtio on olemassa, jos ei turvaamassa näitä palveluita? Kaikenmaailman muuhun humpuukiinko saa laittaa rahaa mutta ei ihmisiin. Se on joidenkin poliittinen mielipide mutta ei se tarkoita sitä, että kaikkien muiden täytyy sitä hyväksyä tai valtion sitä noudattaa. Oma mielipiteeni on se, että jos tätä valtavaa valtiokoneistoa aiotaan ylläpitää niin sen on kyettävä tuottamaan nimenomaan nuo palvelut ihmisille. Ja silloin me kaikki olemme ennen pitkää tai ainakin ajoittain kuluerä.

Nykyisin musta tuntuu, että jokainen blogipäivitys näyttää kääntyvän samaan aihepiiriin. Se on surullista. Olisikin maailmassa tapahtunut jotain muutakin eikä suurinta huomiota veisi aina tämä sama aihepirii. Huokaus.