En tiedä pitäisikö Madeleine McCann kohdalla toivoa vai pelätä hänen olevan hengissä. Sieppaaja on luonnollisesti jo pari viikkoa kidnappauksen jälkeen ollut sellaisessa tilanteessa, että tietää, ettei voi liikkua tytön kanssa julkisesti. Tämä on taas jättänyt kaksi vaihtoehtoa, vankeus tai kuolema.

Vuosien varrella kaikki mahdolliset ja mahdottomat teoriat on esitetty. Nyt taas yksi, jonka mukaan Madeleine olisi myyty rikkaaseen perheeseen. Siis sellaiseen rikkaaseen perheeseen, joka on pitänyt häntä kaikki nämä vuodet vankina kotonaan paljastumisen pelossa. Joka tapauksessa kukaan kunniallinen lapsen ostaja ei tällaisessa tilanteessa pitäisi lasta vaan ilmoittautuisi poliisille. Mitään hyvää tytölle ei ole tapahtunut vaikka tällaisiakin tarinoita esitetään. Tarinat taas on helppo ymmärtää. Kaunis pikkutyttö. Tottakai hänen on asuttava prinsessana jossain…ja ennenkaikkea oltava elossa…ja onnellinen.

Valitettavasti ne luotettavimmat vinkit tulevat heti katoamisen jälkeen ja ne kertovat luultavasti pedofiilista. Ja ruumis on näillä tiedoilla jossain Marokossa mikä selittänee miksi sitä ei koskaan löydetty. Jos hän on elossa, pidetään häntä vankina jossain Pohjois-Afrikassa. Voiko sitä kutsua elämiseksi. Tänäpäivänä hän on niin vanha, että osaisi tunnistaa itsensä näistä etsintäoperaatioista epäilemättä. Kyllä toivo hiipuu tämän pikkukaunottaren kohdalla. Sääli. Ruusuisemmat tarinat lämmittävät sydäntä mutta eivät ne ole hyvää uutisointia tai poliisityötä.