Entten tentten teelika mentten…Suomi vai Slovenia. Näillä kahdella maalla ei kai ole mitään muuta yhteistä kuin se, että kilpailun voittaa se maa jossa yhdistelmälle Trump-Putin buuataan vähiten. Asiaa kun hieman miettii niin Putinhan ei voi Yhdysvaltoihin mennä. Amerikkalaiset raivostuisivat etenkin nyt kun epäilyt Venäjän presidentinvaaleihin sekaantumisesta vellovat edelleen. Venäjä voi olla vähän liian vaarallinen maa Trumpille. Sielläkin olisi luvassa opposition huutosakki, koska Putin ei ole suosiossa heidän keskuudessaan ja kaikki tietävät Putinin ja Trumpin käyneen pussauskopissa. Venäjän oppositio tietää, että Trump on liian vahva liittolainen Putinille. Putinista taas tietää mitä mieltä hän olisi jos maan oppositio saisi kansainvälistä huomiota tapaamista häiriköimällä. Putin on sen verran itseään täynnä kuten Trumpkin, ettei se yksinkertaisesti käy.

Palaamme siis jälleen neuvostomalliin. Ensin pilataan oma maa ja sitä myöten oman maan poliittinen ilmapiiri. Sitten ei sen takia uskalleta näyttää naamaansa omassa maassaan ja luikitaan tapamaan jonnekin kunnialliseen naapurimaahan. Kertaakaan ei käy mielessä, että olisi ehkä kannattanut toimia jotenkin toisin.

Ehdotan muuten Sloveniaa Suomen sijaan. Vastaanotto on takuuvarmemmin lämpimämpi Trumpin siipan takia. Suomessa odottaa ehkä parhaimmillaan kohtelias välinpitämättömyys.