Terveisiä taas täältä eduskunnasta! Olen perustanut tänne Pienen perustuslakivaliokunnan, jossa tutkin ja puolustan lähinnä kansanedustajien oikeuksia. Erityisesti minua huolestuttaa kansanedustajien liian pienet palkankorotukset. Palkankorotusten tulisi seurata yleistä palkkakehitystä. Naapureiltani kuulin, että kaikki muut suomalaiset ovat saaneet 10 % palkankorotuksen kahden vuoden aikana. Minä sain siitä vain 80 %, koska olen nainen.

Toiseksi minua huolestuttaa kansanedustajien turvallisuus. Esimerkiksi Timo Soini on huomannut, että hänen liepeillään pyöriskelee kaiken maailman hörhöjä, joiden tekemisiä hän joutuu selittelemään. Tämä täytyy selvittää heti. Keitä ovat nämä hörhöt!? Seurailin Soinia pitkin eduskunnan käytäviä ja hän juttelikin monen epäilyttävän näköisen tyypin kanssa.

Hörhöepäillyt:

Pentti Kettunen+16 muuta hörhöä: Aviossa synnyttäville eläke-etu

Jussi Halla-aho: KKO kovensi Halla-ahon tuomiota

Pirkko Ruohonen-Lerner: Avustajagate

Ritva Kike Elomaa: Liian paljon tukkaa

James Hirvisaari: Valtakunnansyyttäjän vainoama

Mika Niikko: Niikko eduskunnan rikostilastojen kärjessä

Pentti Oinonen: Höpöhöpö tasa-arvolaki

Pertti Virtanen:  hermoilee

Teuvo Hakkarainen+hörhökaveri: Hakkaraisen kikkelikuva ei selfie

Timo Soini: perusti puolueen

Päivi Räsänen: Pamflettigate

Mutta ei. Avunhuudossa sanotaan selvästi, että LIEPEILLÄ. Nämä hörhöthän ovat perussuomalaisten sydämessä, suorastaan puolueen peruspilareita. Eikä Soinin tietenkään kuulu joutua selittelemään oman puolueensa tekosia. Joku tässä nyt mättää. Jossain Soinin liepeillä kuitenkin hörhöillään mutta missä ovat perussuomalaisten liepeet? Jotta löytäisin vastauksen, minun on opittava ajattelemaan kuten perussuomalaisen. Missä perussuomalainen eli keskivertosuomalainen pitäisi liepeitään?

Eduskunnan narikan lattialta löysin Jyrki Kataisen sikiöasennosta peukku suussa: ”Julkisen talouden rakenteellinen alijäämä on liian suuri”. Selvä hörhö! Mikä helvetti on rakenteellinen alijäämä? Jyrki on hukannut 0,2 prosenttiyksikköä Suomen rakenteellisesta alijäämästä ja EU haluaa sen takaisin. Hyvä, että saatiin Jyrkillekin jotain tekemistä. Muuten se istuu eduskunnan kahvilassa kädet ojossa harjoitellen Vanhasmaista änkytystä kuulostaakseen oikealta valtionpäämieheltä ja isolta pojalta. Sääli silti nähdä se tuossa kunnossa. Eilen se oli vielä loistotuulella. Eduskunnan lapsilisienleikkuubileissä se hyppi tasajalkaa pöydällä, kravatti otsalla ja leikki shampanjapullojen kanssa Kimi Räikköstä. Zyskowicz makasi tietty pöydän juuressa selällään ja litki enimmät pois.

Jos Kataisen saisi jotenkin houkuteltua sieltä narikasta. Mihinhän se 0,2 prosenttia on mennyt? Mitä jos pistettäisiin eduskunnassa kolehti pystyyn ja kerättäisiin parin vuoden palkankorotukset joukolla yhteen? 200 edustajalla muutamasta satasesta kuussahan tulee perkele 1,4 miljoonaa. Riittäisiköhän se?

Kuka on hörhö ja paljonko on 0,2 prosenttiyksikköä!? Nämä asiat vien Pienen perustuslakivaliokunnan käsittelyyn heti kun seuraavan kerran kokoonnun.

 

Kyllä kansa saa tietää!

 

Kansan edustaja

Parhaat suomalaiset (Parsu)

Shirley Holma

Suomen tasavallan eduskunta