No saivathan ne sen Auerin vihdoin kiinni edes jostain rysän päältä ja housut kintuissa. Nyt ei ainakaan lehtitietojen mukaan syyttäjän vene ole täynnä reikiä. Oikein onnellisen hymyn saattelemana luin tätä, että pedofiili on saanut yli vuoden tuomion. Tarkoittaakohan tämä nyt sitä, että tästä lähtien muidenkin pedofiilien tuomiot tuplataan ja triplataan ja muutetaan ehdottomiksi vankeustuomioiksi? Pelkäänpä pahoin, että niin ei käy. Jos ei, niin tämä tuomio ei taida pitää hovissa. Jos muut pedofiilit saa vuoden ehdollisia tuomioita siitä, että on raiskannut vuosien ajan nelivuotiasta sukulaistyttöään niin muutkaan tuomarit eivät voi kovempia tuomioita antaa. Muuten haiskahtaa siltä, että tässä annettiin murhatuomio syytöksistä vapautetulle. Auerin tapauksessa vaan ei olisi enää oikein varaa heitellä tuomioita, joita pitää korjata rajusti, koska muita pedofiilejä kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä.

Tuli heti mieleen, että tämä antaa selityksen myös sille mitä aviomiehelle tapahtui ja miksi. Mutta se ei taida pitää paikkaansa. Syytteet kohdistuivat aviomiehen kuoleman jälkeen tehtyihin rikoksiin. Jotenkin outoa, etteivät nämä kaksi asiaa olisi yhteydessä toisiinsa. Tappaako nainen miehensä jonkun erikoisen syyn takia ja alkaa sitten hyväksikäyttää lapsia? Vai onko se vain niin että kun päässä viiraa niin sitten viiraa ja sitä tulee tehtyä kaikenlaisia rikoksia milloin mistäkin syystä? Breivik on hyvä esimerkki täyshullusta, joka keksi natseista itsellensä hyvän tekosyyn muiden tappamiseen kun himo iski.

Jotenkin vaikea uskoa, että näin vakavista rikoksista tuomitun naisen aviomiehen olisi sattumalta käynyt murhaamassa joku mysteerimies. Vaikka tietysti se, että on syyllinen yhteen rikokseen, ei tarkoita sitä, että olisi syyllinen johonkin muuhunkin. Aurin taipumukset tuskin kuitenkaan ovat alkaneet vasta aviomiehen kuoleman jälkeen. Se selittäisi myös miksi syyttäjä ei millään saanut pitäviä syytteitä ja todistusaineistoa Aueria vastaan. Jospa se oli tarkkaan harkittu ja suunniteltu murha ja Auerilla oli apua ja ehkä vähän tuuriakin. Ehkä siellä todellakin oli myös se mysteerimies. Lapset kun eivät ole tietääkseni peruneet puheitaan. Tässä tapauksessa uhrit taitavat kuitenkin pystyä puhumaan muutakin kuin korahduksia. Onneksi.