Hupsista. Tulipa suoraa tekstiä. Joku venäläisnainen on todennut oikein lehdessä, että venäläisnaisia jahtaavat suomalaismiehet ovat kelvottomia sikoja.

Pitää ehkä paikkansa, mutta tämä suora teksti ei ota huomioon, että sama pätee varmasti kaikkien muidenkin sellaisten maiden naisiin, mistä käydään ”ostamassa” naisia. Ja se että ostajat ovat kelvottomia pätee varmasti myös muiden maiden miehiin. Muutenhan se ostaminen olisi tarpeetonta. Silloin kun avioliitto on järjestetty, ei perustu rakkauteen ja kunnioitukseen, ja molemmat osapuolet ovat siitä ainakin alitajuisesti tietoisia, ei onnistumisen mahdollisuuksia tietenkään ole.

Olen kyseenalaistanut aikaisemminkin sen, miten eräiden halpamaiden poliitikot voivat viitata kintaalla sille, että heidän naistensa asema on sen verran huono, että tällaista pääsee tapahtumaan. Ongelmahan ei sinällään ole venäläis- tai vaikka thaimaalaisnaiset vaan se, että heidän täytyy uhrata tyydyttävä perhe-elämä pitääkseen itsensä ja perheensä hengissä. Uhraus on suuri. Perhekeskeisissä yhteiskunnissa se on varmasti kohtuuttoman suuri. Ei kuitenkaan sovi unohtaa, ettei tällaiseen suhteeseen astuvan naisen tarvitse olla edes ulkomaalainen. Ostettu on ostettu ja kohtelu samanlainen.

Avioliitto kenen tahansa suomalaismiehen kanssa vaatii kyllä pitkämielisyyttä. Me emme oleta, että miesten tulisi kasvaa aikuiseksi. Monessa muussa maassa miehet joutuvat paljon nuorempana elättäjän asemaan ja vanhakantainen perheen vastuunkantajan rooli lankeaa harteille. Se kasvattaa vaikka väkisinkin. Meillä taas pojat ovat poikia. Sitten kun mennään naimisiin voikin kaiken sysätä ylihyysäävän suomalaisvaimon niskaan.

Järjestetyt liitot eivät varmasti onnistu siksi, että ”ostajat” ovat tavallistakin veltompia. Mutta tärkeä syy on myös se, että koko kauppa perustuu siihen, että toisen osapuolen on alistuttava. Tästä johtuu myös se harhakuva, että näiden tiettyjen maiden naiset olisivat jotenkin tottelevaisempia ja alistuvaisempia. Totuus on kuitenkin se, että se on ostajan päässä syntynyt harhakuva eikä sellaisia kulttuureita ole olemassakaan. Ei edes muslimimaissa.

Lopuksi tämä venäläisnainen myös toteaa, että jos venäläisnainen löytää suomalaisen kunnon miehen työn merkeissä niin hän menee erittäin mielellään tämän kanssa naimisiin silkasta kunnioituksesta. Pyhä jysäys. Eli siis hän erittäin mielellään alistuu rakkaudettomaan avioliittoon joka perustuu pelkkään liikemiesaviomiehen kunnioitukseen? Tästä ei nyt oikein ota selvää. Tarkoitetaanko tässä sitä, että rakkaudeton järkiliitto on tämän venäläisnaisen mielestä ok kunhan mies ei ole kelvoton? Jos meinaa alkaa suojelemaan venäläisnaisia huonoilta suomalaisilta avioliitoilta niin kannattaisi ehkä olla vähän kunnianhimoisempi ja olla suosittelematta minkään muotoista järkiliittoa. Yhdenkään naisen ei pitäisi joutua menemään naimisiin rahasta ja silkasta kunnioituksesta.