Tervehdys alamainen! Olin taas eduskunnan kahvilassa ryystämässä pullaa ja tekemässä tärkeitä kansan edustamistehtäviä. Silloin kuulin varsinaisen jymyuutisen, jonka päätin välittää teille ensimmäisenä. Timo Soini ja Jussi Halla-aho istuivat kahvilassa viereisessä pöydässä syömässä valkosuklaaleivoksia kun kuulin Halla-ahon äkkiä sanovan: ”Katso, Suuri Johtaja, tuolla menee neekeri.” Timo Soini vastasi tähän, ettei se ole neekeri vaan vihreiden kansanedustaja.

Tällä voi olla katastrofaalisia seurauksia. Oliko jytky pelkkä kupla? Pelkkä alkoholinsekaisen elämäänsä pettyneen suomalaismiehen pierunhajuinen kupla? Saattaa olla, etteivät perussuomalaiset pysty sovittelemaan näitä sisäisiä erimielisyyksiään ja puolueen rivit ovat hajoamassa.

Paria päivää myöhemmin eduskuntaan oli tullut lähetystö pienestä afrikkalaisesta maasta. He halusivat meiltä rahaa, mutta eivät silti olleet kreikkalaisia. He olivat siitä toisesta afrikkalaisesta maasta. Heillä oli tulkkina eduskunnassa mukana samassa maassa syntynyt pakolainen. Jussi Halla-aho osoitti tulkkia ja totesi: ”Katso, Suuri Johtaja, tuolla menee vihreiden kansanedustaja.” Tähän Timo Soini vastasi: ”Ei, Jussi, tuo on neekeri.”

Tämän jälkeen Halla-aho piti lehdistötilaisuuden missä hän ilmoitti, että perussuomalaiset ovat sopineet erimielisyytensä eikä puolueessa ole mitään kahtiajakoa.

Tämän lisäksi haluaisin henkilökohtaisena avunhuutona huomauttaa, että useimmat meistä ensimmäisen kauden kansanedustajista ovat huomanneet eduskunnan huonon työskentelyilmapiirin. Tästähän oli ihan lehdessäkin. Se en tosin ollut minä joka kertoi. Minä en anna ilmaisia haastatteluita. Totuus on kuitenkin se, että täällä esiintyy suoranaista kiusaamista ja vähättelyä, mikä ilmenee jatkuvina ristiriitoina ja väärinkäsityksinä. Esimerkiksi tänäänkin kun tulin töihin, menin kahvioon ja pyysin saada mansikkahillomunkin. Vastassa oli tyly katse ja minulle ilmoitettiin, ettei ole kuin vadelmahillomunkkeja. Tunsin itseni todella kiusaantuneeksi, vähätellyksi ja väärinymmärretyksi. Ikään kuin mansikkahillomunkki olisi sama asia kuin vadelmahillomunkki.

 

Kyllä kansa saa tietää!

 

Kansan edustaja

Parhaat suomalaiset (Parsu)

Shirley Holma

Suomen tasavallan eduskunta