Ai että Pia Pakarinen väärällä alalla? Olen tässä jo pidempään seurannut vähän ihmetellen Pian valmistautumista Miss Universum kilpailuihin. Ihmetellen siksi ettei kukaan muu Miss Suomi pitkään aikaan ole tuntunut ottavan kisoja noin vakavasti. Pia on todellakin muuttunut lyhyessä ajassa tavistytöstä melko tyrmistyttävän kauniiksi pakkaukseksi. Se, että kisoissa ei tullut pystiä ei paljoa tarkoita. Viivi Pumpanen oli alusta lähtien viimeisen päälle hiottu klassinen kaunotar mutta ei sekään auttanut Miss Universumeissa.

Se, että Miss Universumeissa ei vuodesta toiseen tule menestystä näyttää johtuvan pääsääntöisesti missiorganisaatiosta. Pia ainakin yritti kaikkensa. Hänhän yritti saada mukaansa tarvittavat taustajoukot kuten muilla jatkuvasti finaalissa mukana olevien maiden tytöillä on. Sitten Pia uskalsi heittää helvettiin sen hirvittävän kansallispuvunkin. Muut missit ovat kiltisti hymyilleet niissä amatöörien kyhäilemissä tekstiilirääsyissä, joita heille on ilmaiseksi yritetty haalia mukaan kisoihin.

Miksi Pian pitäisi olla kiitollinen siitä, että Makunen mahdollistaa kisaan osallistumisen? Eihän Makunen sitä edes tee. On aivan eri asia lähettää tyttö kisoihin kuin valita hänet miss suomeksi ja jättää sitten yksin keräämään rahaa kisoja varten ja kerjäämään pariakymmentä upeaa pukua, että ei tarvitsisi alasti lähteä. Kisojen mahdollistaminen tarkoittaa sitä, että Makunen hankkii missille kaiken hänen tarvitsemansa pukuja myöten ja valmentaa tytön kisoja varten. Näin se muissa maissa toimii ihan kauneuskirurgiaakin myöten varmasti. Ei se voi olla missiorganisaatiolle edes niin vaikeaa, koska missit pystyvät siihen yksinkin. Miksi missiorganisaatio ei hanki niitä sponsoreita?

Varmasti maailmalla on huomattu, ettei Suomen missiorganisaatio ole ammattimainen ja tytöt ovat valmistautumattomia. Se varmasti vaikuttaa myös tuloksiin. Jos tiedetään, että kisaa pidetään tärkeänä kuten Etelä-Amerikan maissa varmasti se helpottaa voittamistakin.

Noora Hautakangas on sitä mieltä, että Pia oli väärällä alalla. Tilanne näyttää kyllä päinvastaiselta. Pia taisi olla pitkästä aikaa ensimmäinen missi joka oli juuri oikealla alalla. Noora Hautakangas (missien manageri) ja missiorganisaation ihmiset Makusta myöten selkeästi taas ovat väärällä alalla. Noora toteaa, että missien pitää kestää kritiikkiä. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse kuunnella perätöntä kritiikkiä kuten Pian haastattelusta maikkarilta paljastuu. Ja sekin olisi ehkä ollut helpompi kestää elleivät omat joukot olisi olleet niin innokkaina upottamassa puukkojaan missin selkään. Jokainen Miss Suomi jo vuosien ajan on valittanut tätä samaa.Jos tuolla taas tarkoitetaan sitä, että Pia oli liian älykäs missiksi niin voin allekirjoittaa, että väärällä alalla ehkä oli.

Mutta millä oikeudella Makunen edes pitää kiinni Miss Suomi tittelin jako-oikeudesta? Makunenhan korostaa, että missin pitää antaa haastatteluita, koska edustaa Suomea. No millä oikeudella Makunen jakelee missin titteleitä, jos ei hoida hommaa kunnolla? Jos missi edustaa meitä, me haluamme hänelle kunnon tukijoukot. Makunen voikin tulevaisuudessa jaella vaikka Miss epävirallinen Suomi titteleitä ja me sitten valitsemme sen oikean Miss Suomen jonkun eri organisaation kautta.