Onko tämä merkki maailmanlopusta, demokratian tuhosta, tasavallan rappeutumisesta? Fossiloituneet poliittiset ruumiit valuvat toinen toisensa jälkeen politiikan eturintamalle ilmoittamaan presidenttiehdokkuudestaan kuolaten kuten kauan sitten haudatun zombien kuuluu. Lipponen kuoli vuosia sitten, Jäätteenmäki peräti teloitettiin. Puhumattakaan voitokkaasta Väyrysestä, joka on tehnyt jo vuosikymmeniä useita itsemurhia, mutta sielu se vain vaeltaa. Ei anna rauhaa.

Tässäkö suuret sankarimme? Lipponen murahtelemaan, pelastamaan Soinilta vaiko Niinistö Suomen Putiniksi niille, jotka kaipaavat henkilöpalvontaa? Niinistöä ei ole vielä kertaakaan haudattu, henki pihisee vielä. Eikö häntä oikeasti kukaan elossa oleva voi peitota? Jäätteenmäestä on turha puhua. Hän on Keskustan uhrilammas, joka talutetaan areenalle teurastettavaksi, raiskattavaksi ja nöyryytettäväksi. Puolueella ei ole mitään mahdollisuuksia tasavallan kruunuun, joten hengissä säilyneet kuten Kiviniemi tulee säästää areenalta, kidutukselta ja häviöltä, jotta heidät voidaan paremman tilaisuuden turvin kaivaa kaapeistaan kokemaan hieman pienempi häpeä, hieman huomaamattomampi häviö.

Suomessa ei ole yhtään alle 70-vuotiasta miestä tai naista, jolla olisi sellainen uskottavuus, että häntä voisi päästää presidenttiehdokkaaksi. Eikä meillä myöskään ole yhtään yli 70-vuotiasta hengissä olevaa poliitikkoa, jota ei olisi jo kertaalleen haudattu. Jään odottamaan Harri Holkerin ilmoitusta presidenttiehdokkuudesta.

Perustuslain hengessä on kai todettava, että presidenttiys on vihdoinkin taisteluista huolimatta kuollut ja kuopattu. Siten on kai sopivaa, ettei tyhjälle valtaistuimelle raahata mitä tahansa tuoretta lihaa vaan ainoastaan mädäntyneimmät kelpaavat.