Yleensä kukaan ei kysy multa mitään. Mä kerron pyytämättäkin. Nyt yleisön pyynnöstä pari valittua sanaa Kreikan ja Portugalin tukiaisista.

Sillä ei ole mitään VITUN väliä kuka siellä sitä hallitusta kokoaa! Kokoomus kyllä tietenkin haalii rahaa isojen poikien leikkikentälle mielellään. Se tulee luonnostaan. Rahat tulevat kansalta, menevät yrityksille ja sitten siellä yritysten ja maiden välillä niitä pyöritellään. Sitä kutsutaan markkinataloudeksi.  Aina välillä joku vanhus käy inisemässä, että pitäis saada ruisleipää. Luvataan sille, että 2015 perustetaan työryhmä, joka harkitsee, että pitääkö tehdä ehdotus indeksikorotuksesta, joka sisältää vuoden 1880 hintatasoon verrattuna 60 % korotuksen siitä summasta, jolla eläkkeitä pitäisi korottaa, että ne saataisiin vastamaan vuoden 1890 hintatasoa. Tätä taas kutsutaan demokratiaksi.

Jos Keskusta olisi puikoissa, lähtisivät tuet silti. Jos demarit olisivat puikoissa, epäilen että tuet lähtisivät saman suuruisina. Jos Soini oli puikoissa, lähtisivät tuet takuuvarmasti. Oppositiosta on helppo huudella. Soini vaan lähettäisi perässä terveiset, että tämä on EU:n ja keskustan ja kokoomuksen ja kaikkien muiden vika, jotka ovat vieneet Suomen tähän politiikkaan mukaan.

Ei EU:ta ole meille ihmisille perustettu vaan se on kauppaunioni. Onhan se kiva, että saa Kreikassa ostella hellemekkoja euroilla. Mutta ei EU:ta meitä varten ole luotu. Se on perustettu siksi, että saadaan markkina-alue, jonka sisällä isot pojat voi siirrellä rahaa paikasta A paikkaan B. Jos niiden olisi tarkoitus lisätä kansojen hyvinvointia, olisi politiikka siellä aika erinäköistä. Jos haluaa ostella hellemekkoja euroilla (niin kuin minä) niin sitten on kiitollinen siitä, että siinä sivussa EU on tullut vahingossa helpottaneeksi turistien elämää. Mitään muuta niiltä on turha odottaa. Paitsi ihmisoikeustuomioistuin. Niiden tuomareilla on huomattavasti enemmän järkeä päässä kuin kotimaisilla.

Ongelman ratkaisu on niin simppeli, ettei yksikään puolue ole tullut sitä ajatelleeksi. Lähetetään niille Tukiainen… Johanna, Julia tai vaikka molemmat. Samaan hintaan. Pyysivät Tukiaisia, saamansa pitää. Ei tarvi palauttaa.

Toivottavasti opimme tästä ainakin sen, että jos ei halua mun mielipidettä huutomerkkien ja kiroilun kera, ei kannata edes kysyä.