Täten ylpeänä esittelen ensimmäisen virallisen raporttini upouudesta työpaikastani Suomen eduskunnasta. Tulin valituksi kansanedustajaksi viime vaaleissa ja olen joutunut jättämään edellisen vakavastiotettavan journalistisen tutkijan virkani Suomen tutkimuskeskus ry:ssä. Täältä eduskuntatalon kuudennesta kerroksesta näkee kuitenkin kauas ja voin raportoida Suomen kansan historiallisista käänteistä teille rakkaat kansalaiset.

Minua lähestyi eräänä lauantaiyönä puolueeni edustaja ja pyysi lähtemään ehdokkaaksi vaaleihin. Olen suorittanut journalistitutkinnon vähä-Köyliön kansalaisopistossa ja puolue kaipasi korkeastikoulutettuja edustajia. Mietin vuokranmaksupäivään asti vaihtoehtojani, mutta hylkäsin lopulta muilta puolueilta tulleet tarjoukset ministerinsalkuista. Voitte tietenkin arvata, että minunkaltaiseni nero, jonka viiltävä logiikka ei vertaistaan löydä, on voinut valita vain sen parhaimman puoleen.

Kansan täytyy saada tietää, mitä näissä historiallisissa hallitusneuvotteluissa on tapahtunut ja aion raportoida kaiken ilman sensuuria. Olin Säätytalolla hakemassa uusille kansanedustajille jaettavia heijastimia, kun näin selkeästi kuinka Jyrki Katainen meni yhteen huoneeseen toisen miehen kanssa. Pian Jutta Urpilainen meni perässä. Olen varma, että tämä tarkoittaa sitä, että Kokoomus ja SDP neuvottelevat hallituksen muodostamisesta yhdessä. Läpimurto! Journalistipiireissä me kutsuisimme tätä lööpiksi! Mutta tarvitsen tälle väitteelleni tietysti todisteita.

Kuulin selvästi myös kuinka Jyrki sanoi Jutalle, että otatko kahvia ja Jutta sanoi siihen, että kyllähän minä voisin ottaa. Sitten Jyrki kysyi, että mennäänkö Jutta hallitukseen yhdessä ja Jutta sanoi siihen että en mä nyt oikein tiedä.

Huh, näistä uhkaa tulla pitkät neuvottelut.

Sitten kuulin kuinka ovi kävi toisella puolen huonetta ja tuntematon miesääni sanoi, että hän suostuu pääministeriksi jos tarvitaan. Jyrki sanoi siihen, että minä kyllä olin meinannut olla pääministerinä ja Jutta sanoi siihen että odotatko Paavo* hetken ulkopuolella niin Mari vie sut sitten Tuuriin ostoksille. Sitten Jutta sanoi, että sokeria kaipaisi tämä kahvi. Ovi kävi jälleen neuvotteluhuoneessa ja sisään astui nainen, joka sanoi, että nyt Jyrki pistätte pillit pussiin juhannukseen mennessä tai mä nimitän Paavon* pääministeriksi. Naisen puheessa erottui selvä ärrä-vika. Sen täytyi olla Lola Odusoga.

Tähän päättyy ensimmäinen virallinen raporttini vallan huipulta. Raportoin tinkimättömästi ja huolella kaiken oleellisen, minkä kansan tulee tietää. Ja aion selvittää myös mitä Lola Odusoga tekee hallitusneuvotteluissa.

 

Kyllä kansa saa tietää!

 

Kansan edustaja

Parhaat suomalaiset (Parsu)

Shirley Holma

Suomen tasavallan eduskunta

 

*Nimi on täysin keksitty henkilön oikean identiteetin suojaamiseksi.