Pitäisikö tätä maata oikeasti viedä eteenpäin niiden syrjäytyneiden ja köyhien ehdoilla? Kuulostaa oudolta kysymykseltä etenkin kun ihan mielelläni näkisin sellaisen hallituksen, joka ajaa noiden ryhmien oikeuksia. Tässä on kuitenkin puhuttu enemmistön syrjinnästä ja perussuomalaiset siinä kärkeen siitä huutamassa. Perussuomalaiset ovat kuitenkin Suomessa vähemmistö, joka kuvittelee olevansa enemmistö.

Kysymys on aiheellinen, koska jos perussuomalaiset ylipäätään tässä maassa onnistuvat saamaan aikaan mitään muuta kuin syrjintää ja lisää köyhyyttä niin kenen kustannuksella se tapahtuu? Ovatko vihollisia siis se Suomen kansan enemmistö, joka onnistuu kaikesta huolimatta haalimaan maksamakkaraa leivän päälle eikä vielä ole hukkunut pulloon?

Olisi ylipäätään mielenkiintoista tietää minkälainen maa on se maa, jossa asiat on muutettu niin, etteivät perussuomalaisten äänestäjät ole köyhiä? Onko se edes mahdollista? Onko kellään käynyt mielessä, että näillä tämän päivän juopoilla on yhteiskunnan puolesta ollut ihan samat mahdollisuudet menestykseen kuin kaikilla muillakin? Onko kellään käynyt mielessä, ettei kaikista ole rahantakomismaistereiksi? Mutta silti kaikkien pitäisi saada iPhonet jne. vaikkei pysty sitä rahaa itse tekemään. Pitäisi muuttaa, pitäisi kouluttautua jne jne. Elämä on valintoja. Toiset valitsevat. Toiset valittavat. Ja iso paha valtio ei tuo suuripalkkaista työtä oven eteen. Ei edes Keskusta. Ja jos ei Keskusta niin kukas sitten?

Puolijuoppo, rikoksista tuomittu kansakoulunkasvatti, joka osaa hädin tuskin kirjoittaa oman nimensä oikein, raivoaa perussuomalaisten puoluekokouksessa kuinka häntä sorsitaan. Kenen vika? Voi olla, että puolijuoppomme on alkoholistiperheen lapsi eikä koti tarjonnut kunnon lähtökohtia, mutta silti pitäisi ihan itse pistää se pullonkorkki kiinni. Kirjoitetaanko pakkohoitolait, jotka pakottaa kaikki ne hoitoon? Ja kuka sen maksaa? Se juoppoja syrjivä keskiluokkako? 18-vuotiaana se mietti, ettei siitä ole lukemaan ja päätti päästä vähällä. Naureskeli kun ne toiset idiootit lähti lukemaan. Nyt se istuu puoluekokouksessa itkemässä sitä kuinka sitä on painettu maahan ja nöyryytetään kun pitää hakea työvoimatoimistosta ilmaista rahaa joka kuu.

Kaikki nuo ovat todellisia ongelmia yhteiskunnassamme. Hallituksen tulisi tukea hyvinvointiyhteiskuntaa. Yhteiskunnan mahdollisuudet ovat kuitenkin rajalliset eikä oikeistohallitusten politiikkaan yleensäkään kuulu köyhien tai edes keskiluokan yletön silittely, valvonta ja huolenpito. En kiellä, etteikö yhteiskunta voisi tehdä enemmänkin, mutta vituttaa että kaiken työn jälkeen mennään syyllistämään yhteiskuntaa myös sellaisista asioista, jotka ei sille kuulu. Jos ei synny se kuuluisa lusikka suussa, se pitää tehdä itse ja sitten osata vielä kauhoa.

Iso paha keskiluokka kantaa vastuunsa huono-osaisten elättämisessä mutisematta ja on tehnyt niin jo vuosikymmeniä. Koska ”syrjäytyneet” kantavat vastuun omista virheistään? Kiittämättömyys on keskiluokan palkka.