Selvitellessäni Anni Sinnemäen katoamista, johtolankani olivat johtaneet minut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Saamani vihjeen mukaan Sinnemäki olisi tehnyt poliittisen itsemurhan ydinvoimaloita vastustaessaan. Päätin siksi lähteä lentokentälle Tokion konetta vastaan löytääkseni Sinnemäen uusimmat kannattajat. Samaan aikaa kun Tokion koneesta purkautui pieniä, hohtavia japanilaisia, huomasin jotakin outoa. Viereiseen koneeseen ahtautui neljänkymmenen poliisin saattue. Kun lähdin selvittämään asiaa, eräs japanilaisista syttyi itsekseen tuleen. Tiedustelin Finnairin henkilöstöltä tästä oudosta tapahtumasta ja he selittivät, poliisit olivat kentällä palauttamassa kosovolaisia pakolaisia teurastettavaksi. Tilauslento kuljettaisi 33 kosovolaista kotiin 40 poliisin saattelemana.

Näitä kosovolaisia ei kuitenkaan näkynyt missään. Aloin epäillä petosta. Onko niitä kosovolaisia muka niin monta elossa? Lisäksi kosovolaiset ovat kai sen verran pienikokoisia ja sodan runtelemia, ettei heitä varten mitenkään tarvita 40 poliisia.
Asia oli tutkittava. Yritin saada kiinni perussuomalaisten puoluesihteerin selvittääkseni ovatko he määränneet Suomen poliisin puhdistamaan Suomen kosovolaisista. Mutta puoluesihteeri Sandvik oli myös kadonnut. Sandvik ei vastannut puhelimeen eikä ilmestynyt Suuren Johtajansa vaalitenttiin televisiossa. Aloin jo epäillä, että Sandvikiltä puuttuu esiintymiseen tarvittava lavasäteily tai ettei hän osaa kiukutella yhtä ylimielisesti kuin Suuri Johtajansa. Todennäköisempiäkin syitä alkoi kuitenkin ilmetä tutkimusteni edetessä. Suuri Johtaja Soini oli ilmoittanut haluavansa vaalitenttiin mukaan naisen, ettei häntä enää pidettäisi hinttinä. Sandvik taas oli kuulemma sängyn omana, koska joku oli astunut hänen varpailleen. Mutta kuka?! Juttu alkoi haista, kuten Sandvikin varpaanvälitkin.
Sandvik on selvästi ulkomaalainen nimi. Oliko Soini saanut selville, että hänen luotettu oikea kiveksensä, olikin likainen ulkomaalainen? Ja jos näin on, onko Sandvik muilutettu vastaanottokeskukseen? Tai kenties karkotettu? Olen lähettänyt tiedustelun Helsingin poliisille, onko tässä ”kosovolaiskoneessa” joku perussuomalaiselta puoluesihteeriltä näyttävä vanha mies, joka haisee varpaanvälihieltä ja polvistuu aina nähdessään lihavan, suuruudenhulluudesta kärsivän, rillipäisen puheenjohtajan?
 
Tämä ei jää tähän!
Suomen tutkimuskeskus ry
Vanhempi tutkiva journalisti
Shirley Holma