Eduskuntaan olisi nyt tarjolla kaapista ulos tulleita homofoobikkoja. He ovat vain ylpeitä poikkeavuudestaan eivätkä välitä peitellä syitään. He myöntävät sen avoimesti perheelle, ystäville ja koko kansalle. He eivät pelkää, he ovat mitä ovat, eikä sille voi mitään. Mutta onko se geeneissä vai ympäristön tuotetta? Ehkä he jäivät vaille äidin rakkautta? Äiti saattoi olla liian dominoiva ja ehdokkaan miehisyys oli uhattuna. He tajusivat sen joskus ala-asteella, toiset ehkä vasta yläasteella. Orastava homofoobisuus sai tukea tiedosta, ettei ollut ainoa, jolla oli sellaisia tunteita.

Nyt nämä lapsukaiset seisovat siellä Arkadianmäelle kurkotellen rivissä. Kristilliset, persut ja muut pyhimykset kertomassa kansalle normaaliuden määritelmästä. Demareita ei tahdo siitä porukasta oikein löytyä. Ehkei se sitten olekaan geeneissä? Demari-äidit kai ohjasivat kakaransa ajattelemaan omilla aivoillansa? Jutta luotsailee nyt Tarjan katrasta eikä ilmeisesti halua erottaa demareita SETA:sta.
Fobia on pelkotila. Pelko on kuitenkin järjenvastaista. Pelkoa kutsutaan fobiaksi, kun pelon kohde ei tosiasiassa ole vaaraksi. Fobia luokitellaan sairaudeksi, homoseksuaalisuutta ei.
Pienen homofoobikon on keksittävä sairaudelleen selitys. Se ahdistaa, se pelottaa. Sille on löydettävä syy.  Löytyisikö se raamatusta? Biologiasta? Lääketieteestä? Ei löytynyt. No käytetään sitten mielikuvitusta.
Mika Ebeling (kd) päätteli ehkä jo nuoressa iässä, että hänen fobiansa syy on jumalassa. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Tämä riittää Mikalle. Eihän homosta ole mieheksi.  Jumala ei jostain syystä ole tuhonnut näitä olentoja. Mikan mielestä tämä kenties on virhe. Kun Mika pääsee eduskuntaan, hän neuvoo jumalaa tekemään toisin. Onhan Mikalla paljon annettavaa, eduskunnalle, kansalle ja jumalalle. Jumala on erehtyväinen, Mika ei koskaan.
Persujen Matti Kyllönen on opintojensa aikana nukkunut paljon kirjastossa. Matti löysikin syyn ja se on pätevä: ”homouden salliminen on aina kulttuurin laskukauteen liittyvä tekijä”. Miten käytännöllistä! Muut historioitsijat voisivat kuitenkin toisinkin päätellä. Kulttuurin, hyvinvoinnin ja talouden kukoistaessa, myös homot sallitaan yleensä ulos kaapeista. Kansa on vapaa ja voi hyvin eikä noitavainot oikein sytytä. Mutta Matti on havainnut salaliiton: ”Kulttuuri, joka ei itse tuota jälkeläisiä, on sammuva. Siksi sitä ei hyväksytä.” Homot ne yrittää tappaa meidät sukupuuttoon! Koska maailmanhistoria voi olla väärässä, mutta Matti ei koskaan.
Keskustan Antti Pakkanen taas ehkä kuuli rakkaalta isältään, kuinka arvokas asia normaalius on kylässään. Nuori Antti arvostaa normaaliutta. Mutta onko asiasta täyttä varmuutta? Olisiko Antti valmis syrjimään homoja? Ehkei sittenkään, ei näin vaalien alla. Mutta normaalius on silti valttia. Homous ei ole normaalia. Antin naapurit ovat normaaleja. Sirkka ja Jani ovat torppareita. Jani on kaappihomo, mutta Antti ei sitä tiedä. Homonaapureita Antti ei siedä. Antti ei tiedä, että keskustalaisuus on kurjaa. Suurin osa suomalaisista ei kanna puoluekirjaa. Suurin osa suomalaisista voi tietenkin olla väärässä, Antin isä ei kuitenkaan koskaan.
Eero Paananen (PS) on myös havainnut epänormaaliuden ja enemmistön arvojen sammumisen. Mutta Eero ei sitä silti tuomitse. Eero hyväksyy jopa turkulaiset. Kaikki eivät voi olla 29-vuotiaita, jyväskyläläisiä tai merkonomeja. Eero hyväksyy myös sairaanhoitajat, vanhukset ja osan eurooppalaisista. Sillä Isä-Soini ei ehkä ole anteeksiantava, mutta Eero antaa armoa.
Pertti Vallittu (kd) haluaa perheeseen lapsen, aviomiehen ja vaimokin saa paikan.  Kari Korhonenkin (kd)  alkaa huolestua: eihän homot saa lapsia! Onneksi Karilta saa erillislupia: ”Heti, kun kaksi miestä lisääntyy, niin se on normaalia”. Pertti ja Kari meni pussauskoppiin ja otti yh-äideiltä oikeudet lapsiin. Lapsettomat ovat epänormaaleja, eivät lisäänny eivätkä ansaitse papin aamenta. Eduskuntaan päästyään he korjaavat kaiken. Kari haluaa lisääntyviä homoja, Pertti taas ei siedä minkäänlaisia.
Samaa mieltä on Tuija Nurmi (kokoomus). Tuijan tarkoitus elämässä on lisääntyä. Tuija on ottanut tauon sänkyharrastuksistaan ja haluaa pyrkiä eduskuntaan. Kun pomon palli on varmistettu, Tuija palaa mielipuuhaansa. Homojen pallit ovat vain erehtyneet paikasta, Tuijan miehen pallit eivät koskaan.
Kalevi Satopäälläkin on tieto, ettei seksi ole urheilumuoto. Vaimon kanssa vain painia saa, eikä Kalevi hyväksy muuta painintaa. Piraattipuolueen Henri Tuhola: ”Macin käyttö on epänormaalia”. Macin käyttäjät ovat siis väärässä, Henrin Linux taas ei koskaan. Jouko Piho ei uskalla panna miestä. Se on syntiä jumalan mielestä. Jouko saa päättää mikä on syntiä, jumala ei siitä tippakaan välitä.
Harry Ruotsalainen (PS) luokittelee homouden identiteetin häiriöksi, kuten Suomen kansa persujen puoluejäsenyyden. Mutta Suomen kansa voi olla väärässä, Harry taas ei erehdy koskaan. Mauno Joupin (kd) jumala armahtelee homoja. Se antaa homouden anteeksi, kunhan pyytää hartaasti. Jumala on omalta osaltaan toistuvasti pyytänyt Maunoa vaikenemaan. Jumala saattaa antaa anteeksi, mutta Mauno ei kykene siihen koskaan.
Juhani Pellikka (PS) se homoja vasta pelkää! Juhani käy naislääkärillä, ettei saa homoa selkään. Pirullisia ne pikkuhomot, juoksee Juhanin perässä. Mitä jos Juhanin alkaisi tehdä mieli miestä? No silloin Juhanin pippeli olisi väärässä, mutta Juhani ei silti koskaan.
Kyllikki Malkki (kd) mietti tyttönä, mikä minussa oikein on vialla. Sitten tajusi kauniina aamuna, vika onkin homoissa. Maailmankuva vääristynyt on, maailma siitä on onneton. Maailmakuvia on yksi oikea, eikös maapallo ole soikea! Sekös homot väärään vei, ne valitsi väärän kuvan mutta onneksi Kyllikki ei!