Wahlroos vauhdissa

No minkälaisia uudistuksia ja leikkauksia minä tekisin? Ensinnäkin täytyy nyt parilla sanalla mainita jotain julkisten lausuntojen antamisesta ja antajista. Leikkaisin järjettömiä lausuntoja! Okei. Alleviivaan sanaa järjetön! Mitä ovat järjettömät lausunnot? Ensimmäinen niistä on yli viisi vuotta toimessaan toimineiden upporikkaiden pääjohtajien antamat lausunnot. Ne eivät ole vain järjettömiä, ne ovat moraalittomia. Siitä ei ehkä ole kovin paljon hyötyä, mutta siinä säästyy hirveen paljon kansan hermoja, koska pääjohtajat lähtee töihin ja tekevät sitä mistä niille maksetaan ja maksavat veroja eivätkä politikoi.
Toiseksi niin kuin tässä blogissa olen aiemminkin ilman että ketään sen suuremmin kiinnosti jokunen kuukausi sitten kerran jo sanonut, leikkaisin noloja lausuntoja. Ja mä en jaksa alkaa yksilöidä tässä että mitä mutta mä sanoisin, että ennen kaikkea sellaiset elinkeinoelämän toimijoiden nolot lausunnot, joilla on joku poliittinen liitännäisyys. Okei. Kolmanneksi leikkasin kansalaisten oikeuksista puhua politiikka, jos ovat multimiljonäärejä ja vetävät politikoinnissaan aina vain kotiin päin ja leikkaisin niitä oikein kunnolla. Tekisin fiksusti jos lähtisin Brysseliin ja sanoisin, että 2013 rikkaat pääjohtajat luopuvat kaikesta poliittisesta puheoikeudesta, jos me myönnytään seuraaviin pikkujuttuihin. Mä voin sit erikseen antaa pikkulistan mitä ne pikkujutut on. Se on hyvä diili ja se on tehtävissä ja se olis pitänyt tehdä jo edellisellä kerralla. Itseasiassa juuri kukaan ei kärsi siitä, koska Suomen kansa on valmis maksamaan merkittävästi päästäkseen tästä Herra Björn ”avoin haava nro 1” Wahlroosista eroon.
Ja kolmanneksi…neljänneksi leikkaisin, ja tää on dramaattisempaa, leikkaisin filmin poikki, kaikilta terveiltä yli 25 sataatuhatta euroa tienaavilta, jotka menee televisioon puhumaan siitä kuinka paljon köyhiltä ja syrjäytyneiltä pitää leikata tukia.
Tällä blogikirjoituksella ei pääse edes lehteen, mutta todettakoon, että täst voi kertoo tarinan, että mä tulin joltain matkalta ja mä luin että oli kauhee kriisi tän Wahlroosiin edellisen puheen jäljiltä kun se oli edellisen kerran sanellut julkisesti mille kaatopaikalle Suomen köyhät pitää kärrätä. Mä ajattelin että mikä juttu tää, täähän on itsestäänselvyys. Ei kai ne hullut päästä jotain multimiljonääri-pääjohtajaa julkisesti sauhuamaan siitä kuinka paljon hänen verojaan pitää leikata köyhien kustannuksella ja antaa tukensa tällaselle jengille joka näyttää keskisormea koulutuksesta ja työmarkkinoilta valtion omien toimien takia syrjäytyneille suomalaisille. Mut eihän tää draama ollu ollenkaan siitä, että Suomen rikkaimpiin kuuluva mies kampanjoi Kokoomuksen puolesta vaan että miten se on tehnyt noin paljon rahaa kun sillä ei leikkaa ollenkaan eikä se tajuu ettei se voi näyttää keskisormee köyhille.
Tää on absurdia, näin ei voida paapoa ihmisiä, joiden pitäis tajuta, ja mä puhun terveestä, hyvinvoivasta, normaalista yli 25 sataatonnia tienaavasta ihmisestä. Ei niille pidä näyttää laveata tietä, että rahalla saa mitä vaan. Wahlroos on perustanut ”Pelastakaa edes miljonäärit” klubin ja tässä puheessa on niinkun sama juju. Mutta älkää nyt ohjatko kaikkia miljonäärejä sinne laveammalle tielle pankkien ja pankkitilien viidakkoon eksymään. Tämä puheenvuorojen leikkauksista.
Inhimillistä sunnuntaipäivää kaikille!
 
(Huom! Tämän blogimerkinnän copyright kuuluu Björn Wahlroosille. Suuria osia blogimerkinnästä on lainattu hänen puheestaan. Pääasiassa ne kohdat, joissa blogimerkintä menee sekavaksi.)