Amerikkalaiset eivät tunnetusti ole mitään lukijakansaa. High schoolista voi valmistua osaamatta lainkaan lukea. Ilmeisesti nämä lukutaidottomat rekrytoituvat lähinnä USA:n armeijaan. Nyt ne haluavat rakentaa tietokoneohjelman, jolla voi luoda ja kontrolloida useita keksittyjä henkilöhahmoja Facebookissa. Ei se mitään, että Facebookin käyttöehdoissa lukee ihan selvällä englannin kielellä näin:

Registration and Account Security

Facebook users provide their real names and information, and we need your help to keep it that way. Here are some commitments you make to us relating to registering and maintaining the security of your account:
1.     You will not provide any false personal information on Facebook, or create an account for anyone other than yourself without permission.
2.     You will not create more than one personal profile.
Lukutaito ei ole turhaan arvostettu taito. Sen voi tietenkin väittää ennustavan myös muuta älyllistä kehitystä. Tukisiko peräti matemaattisia taitojakin? Tästä tietokoneohjelmasta halutaan maksaa kaksi miljoonaa euroa. Minä suostun luomaan nämä feikki-henkilöt Facebookiin USA:n armeijalle murto-osalla, sanotaan vaikka 20 000 dollarilla. Edellyttäen tietenkin, että saan syytesuojan ja että USA:n armeija huolehtii siitä, ettei Facebook ala kiukuttelemaan käyttöehtojen rikkomuksista.