Tuo on erilainen. Se ei kuulu joukkoon. Näin me kuulemma valitsemme ystävämme ja puolisomme. Yhteiskunta on eriytynyt eikä kuorma-auto kuski mene naimisiin pankinjohtajan kanssa. Pitää varmaan paikkansa hyvin pitkälti. Mutta miksi?

Se ei varmasti johdu siitä, etteikö kuorma-autoilija tulisi toimeen pankkiirin kanssa. Heidän ammattinsa eivät varmasti tee heistä erirotuisia. Ulkoiset paineet varmaan molemmille osa-puolille voisivat olla kovat. Pankkiiri saa ehkä selitellä autoilevaa siippaansa ja ammatti-autoilija taas sitä miksi panee sitä rikasta kapitalistia.
Kyse ei siis ole ihmisistä tai siitä etteivät he sopisi yhteen, etteivät he voisi rakastaa. Kyse on siitä, että me emme usko, että niin voisi käydä. Kuorma-autoilija tiukan paikan tullen vetoaa pankkiirin olemattomaan elämänkokemukseen: ”Tekis päivänkin oikeita töitä elääkseen, saatana!”
Toisella puolella aitaa mietitään, voiko sen autoilijan viedä pikkujouluihin Kämpiin avecina ja tuleeko se puhtaissa vaatteissa jos kutsuu. Se ei varmaan viihdy siellä, kun ne puhuu sielä pörssikursseista. Se luulee, että ne katsoo sitä alaspäin.
Pahimmassa tapauksessa kuorma-autoilija ilmestyy kyllä paikalle suihkunraikkaana mutta miettii koko illan miksi kaikki katsoo häntä alaspäin. Pankkiiri ei tiedä maksaako taksin kotiin vain onko se ylimielistä. Kuorma-autoilija loukkaantuu kun pankkiiri edes kysyy laskun jakamista puoliksi. Varmuuden vuoksi kuorma-autoilija haukkuu häntä halveksuneet pankkiirin työkaverit ennen kuin ne ehtivät maanantaina tuhota heidän orastavan suhteensa kysymällä pankkiirilta kuka se luuseri siellä pikkujouluissa oli. Molemminpuolisen halveksunnan kehä on viritetty. Pankkiiri on lukenut tarpeeksi psykologiaa tietääkseen, että tällä tavoin vaimonhakkaajat eristävät uhrinsa heidän sosiaalisesta tukiverkostostaan. Herra Oikea ei taidakaan oikein sopeutua pankkiirin elämään. Sivistymätön moukka. No, olihan se järjetön idea muutenkin. Eihän se olisi voinut toimia.
Mitä tapahtui? Ei mitään. Pikkujoulut menivät mainiosti. Taksi maksettiin tasa-puolisesti ja loppuillan keskusteluissa yritettiin pelastaa suhdetta, joka ei ollut vaikeuksissa. Kaikki tapahtui vain mielikuvituksissamme. Lopputuloksena: tuhoutunut ihmissuhde.
Parhaassa tapauksessa poika tapaa tytön, poika pojan tai tyttö tytön ja he rakastavat toisiaan. Joka päivä molemmat lähtevät aamulla töihin ja palaavat kotiin rakastamaan toisiaan…kaikesta huolimatta.