Tehdessäni vakastiotettavaa journalistista tutkimusta liittyen siihen, kuinka häikäilemättömästi Metalliliitto oli käyttänyt hyväkseen Timo Soinin narkolepsiaa, minua alkoi väsyttää. Ehdin kuitenkin saada salaisista lähteistäni tietoja Metalliliitosta. Metalliliitto oli mm. julkaissut albumin. Epäilykseni heräsivät välittömästi. Voiko olla mahdollista, että Metalliliitto levittää ilmasto-ohjelmaansa salaisesti musiikkilevyiksi naamioimalla?

Soittelin Anni Sinnemäelle sinnikkäästi koko eilisen. Halusin mm. kysyä miksi ympäristöaktiivisten metalliliittolaisten levyllä ei ole Ultra Brata? Onko tämä merkki Vihreiden ja ympäristöaktivistien välien rakoilusta? Vahvistusta epäilyihini sain, kun selvisi, että Pekka Haavisto on Vihreiden tuleva presidenttiehdokas. Juttu alkoi mennä vain sotkuisemmaksi. Kuka on tämä Pekka Haavisto? Tietääkö kukaan? Missä on Heidi Hautala? Missä on puheenjohtaja Anni ”The Sinne” Sinnemäki? Puoluetoimistolla sanoivat, että Vaajakosken uuden Citymarketin avajaisissa.
Tämä ei selvitä mysteeriä. Sinnemäki on syntynyt vuonna 1973. Onko hän liian nuori presidentiksi? Kuitenkin Hautala on syntynyt vuonna 1955. Mutta toisaalta hän on liian nuoren näköinen. Pekka Haavisto on siis puolueen ainoa toivo: syntynyt 1958, harmaat hiukset, musta puku, ei mielipiteitä venäläisistä tai ympäristöstä, ja mikä tärkeintä kenelläkään ei ole mielipidettä hänestä.
Anni ei ole vastannut puheluihini, mutta olen lähettänyt Vihreiden päämajaan sähköpostilla kyselyn, kuka oikeastaan on Vihreiden puheenjohtaja?
Tämä ei jää tähän!
Suomen tutkimuskeskus ry
Vanhempi tutkiva journalisti
Shirley Holma