Tilanneraportti: Olen paennut kansallisarkiston tunkkaisten kirjahyllyjen kätköistä. Heräsin sieltä eräänä aamuna ja tajusin, etten koskaan löytäisi vuotta 1918 käsitteleviä kansioita. Päätin lähteä Tampereelle polkien. Perille päästyäni en muistanut enää miksi olin sinne alun perin lähtenyt, joten otin vastaan työn tamperelaisesta lääkefirmasta GlaxoSmithKlinesta. Ryhdyin innokkaasti työskentelemään heidän rokoteohjelmassaan. Minulle oli kerrottu, että saisin työskennellä valehtelua ja rötöstelyä estävän rokotteen parissa, jolle yhtiö kaavaili suurmenestystä poliitikkojen parissa, mutta ennen pitkää huomasin tulleeni taas petetyksi.

Minut olikin laitettu kehittelemään rokotetta johonkin sikojen flunssaan. En tiennyt, että sioilla edes on flunssaa. Aloin epäillä työnantajani vilpillisyyttä, joten eräänä päivänä menin töihin ennen ruokatuntia ja hiivin kellariin. Arkistoista kävi ilmi, että GlaxoSmithKline aikoo tehdä suuren määrän tätä ihmisille kelpaamatonta rokotetta ja rokottaa sillä pikkulapsia. Rokote ei ole vielä valmis, mutta sitä levitetään Pohjoismaihin testaustarkoituksessa. Pohjoismaat valittiin kokeilukentäksi, koska lasten terveydenhoito on ensiluokkaista, joten kaikki mahdolliset sivuvaikutukset huomataan heti eikä niitä ole voinut aiheuttaa mikään muu tauti huonosta terveydenhoidosta johtuen.
 
Olen todella ylpeä, että Suomi on päässyt näiden harvojen ja valittujen joukkoon. Aion välittömästi ottaa yhteyttä eduskuntaan ja vaatia, että suomalaislapsilla testataan tulevaisuudessakin kaiken maailman kehitteillä olevat lääkkeet ja rokotteet.
 
Tämä ei jää tähän!
 
Suomen tutkimuskeskus ry
Vanhempi tutkiva journalisti
Shirley Holma