Ja taas. Taas samat otsikot. Miten voi olla, että työnantaja rikkoo lakia ja sitten kun työntekijä huomauttaa siitä, vetää työnantaja työntekijän oikeuteen!!!? Nyt sentään työntekijä on kai selkeästi tehnyt sen julkisesti eikä vain valittanut kavereilleen facebookissa. Silti eihän voi olla niin, että työnantajan rikkomuksista valittava työntekijä vedetään oikeuteen!!

Naurettavinta tässä on se, että työnantaja vaatii työntekijältä ”lojaaliutta” myös työajan ulkopuolella. Silloin kannattaisi varmasti olla lojaali työntekijälle, kohdella hyvin eikä antaa mitään aihetta purnata julkisesti tai yksityisesti. Maaorjuus on poistettu Suomestakin kaikessa hiljaisuudessa jo jokin aikaa sitten. Tämä on näköjään jäänyt joiltain huomaamatta. Mieti, jos työnantajan todellisistakaan rikkomuksista ei saisi enää jutella kuin terapeutin kanssa, jolla on salassapitovelvollisuus. Voi pyhä yksinkertaisuus.
 
Työnantaja ei voi muuten määritellä mitä työntekijä vapaa-ajallaan sanoo tai tekee ellei työntekijä oikeasti levitä työnantajasta valheellista tai salassa pidettävää tietoa. Nythän työnantaja nimenomaan vetoaakin siihen, että tieto määräaikaisten irtisanomisista olisi virheellistä. Eikö silti olisi kohtuullista aloittaa oikeudenkäynnissä siitä, että työnantaja pistettäisiin oikeuteen siitä, onko tällaisia rikkomuksia tapahtunut. Sitten kun se oikeudenkäynti on käyty, voidaan vasta todeta, oliko tieto virheellistä vai ei. Toisaalta tämä taitaa olla ainoa tapa saada työntekijöiden oikeuksia rikkoneet työnantajat oikeuteen. Pistää heidät siis haastamaan työntekijä oikeuteen.
 
Jos nyt edes hetken olettaisi, että työntekijä on oikeassa, on kai selvää, ettei yksittäiselle työntekijälle voi sälyttää vastuuta ja todistustaakkaa työnantajan rikkomuksista vaan asian selvittäminen kuuluu lakimiehille ja tahoille, joilla on edes mahdollisuus saada tietoon totuus. Työtekijällä ei varmasti ole siihen realistisia mahdollisuuksia etenkin kun kaikki tämä tapahtuu vielä oikeudenkäynnissä missä työnantajan rikkomusten uhriksi (oletettavasti) joutunut on syytetyn asemassa!? Ei hyvää päivää!!!