Osa kristillisdemokraateista näköjään ei oikein osaa päättää kenen selän takana piileskellä tässä homokohussa. Osa taas ei osaa pitää suutaan kiinni. Kallis haluaisi kirkon suojiin piiloon niin että kirkko joutuisi ottamaan homovastaisuudesta syyt niskoilleen. Hän ei hyväksy Räsäsen homokommentteja vaan sälyttäisi vastuun kirkolle. Erikoinen näkemys, kun kirkko taas on oikeastaan vastustanut näkyvästi kohun jälkeen Räsäsen kommentteja ja nimenomaan kirkollahan ei pitäisi olla erityisesti valtaa asiassa. Poliittisella puolueella taas on. Homojen avioliitot ovat poliittinen kysymys silloin kun keskustellaan siitä, mitä niistä säädetään lainsäädännössä.  Se asia kuuluu eduskunnalle, kansalle ja poliittisille puolueille kansan edustajina. Se ei missään tapauksessa kuulu kirkolle.

Kallis ilmeisesti myisi mielipiteensä muutamasta äänestä. Puolueen kannatus on tärkeämpää kuin se mitä puolue edustaa. Sitten jos ja kun taas eduskuntaan pääsevät, voivat polkea siellä ihmisoikeuksia mennen tullen, mutta siitä ei saisi kertoa kenellekään etukäteen, ettei vaan kannatus laskisi.
Miksi eduskuntavaaleissa ei muuten oteta käyttöön BB:stä tuttua äänestyskäytäntöä, että kaikki saisivat yhden äänen, jolla äänestää joku eduskuntaan ja toisen äänen, jolla äänestää puoluetta, jota ei ainakaan sinne pitäisi päästää?