Joidenkin ihmisten ei kannattaisi puhua oikein mitään jos ymmärtäisivät oman hyvänsä. Se johtuu uskottavuuden puutteesta. Oikeastaan kuka tahansa venäläinen poliitikko, joka ei puhu venäläistä valtakoneistoa vastaan, menettää välittömästi uskottavuutensa.

Periaatteessa on täysin mahdollista, että wikileaksin kautta vuodetut tiedot ovat typerää diplomaattien välistä juoruilua ja jos vielä pidemmälle mennään niin ehkä kaikki niistä eivät edes ole aitoja. Mutta sitten Vladimir Putin menee sanomaan tämän saman asian ääneen ja yhtäkkiä wikileaks näyttääkin erittäin uskottavalta tietolähteeltä. Osa paljastustiedoista vaikuttaa typerän vähäpätöiseltä, mutta sitten Putin väheksyy niitä ja heti tuntuu, että ehkä niissä sittenkin on jotain tärkeää informaatiota. Sillä tavalla siinä käy kun ihmisellä ei ole uskottavuutta. Putin on pelle. Berlusconin punanenäinen kaksoisveli.
Mulla ei ole pienintäkään hajua siitä ovatko MM-kisa äänestykset reiluja. Eikä mua edes kiinnosta, mutta sitten Putin menee kutsumaan niitä epäreiluiksi. Venäjän mielestä kaikki kisat, joita he eivät voita ovat epäreiluja. Sillä ei ole mitään merkitystä, ettei kukaan halua katselemaan jalkapalloa sinne likaviemäriin mafian, katulasten ja prostituoitujen sekaan ostamaan itseään lahjuksilla vapaaksi tekaistuista rikossyytteistä. Itseasiassa se, että Venäjä ei kisoja saa, on todiste siitä, että äänestys on reilu. Jos tulos olisi ostettavissa, venäläiset ostaisivat sen.
Kotimaisia pellejäkin löytyy, etenkin politiikasta. Väyrynen on yksi uskottavuusongelmista kärsivä. On ihan sama mitä Paavo sanoo, totuus on aina päinvastainen. Jos Putin haluaisi, että MM-kisaisännyys valittaisiin reiluin keinoin, hänen ei tarvitsisi kuin sanoa, kuinka onnellinen on siitä, että äänestys on reilu. Välittömästi varmasti asianmukainen taho lähtisi selvittämään, miten korruptio saataisiin kitkettyä kisaisännyyttä ratkaistaessa. Samalla tavalla, jos Paavo oikeasti haluaisi markan takaisin ja vastustaa EU:ta, hänen ei tarvitsisi kuin alkaa suitsuttaa EU:n puolesta. Muutaman päättömän lausunnon jälkeen yli puolet kansasta varmasti vastustaisi kaikenlaista yhteistyötä minkään muun Euroopan valtion kanssa.