Olen siirtänyt Suomen tutkimuskeskus ry:n päämajan tänne Helsingin rautatieasemalle, missä olen odotellut nyt viikon verran Tampereen junaa.  Aion pikimmiten matkustaa rikospaikalle tutkimaan, miksi tamperelainen ravintoiloitsija on sytyttänyt oman ravintolansa tuleen? Kiskoilla oli kuitenkin lunta. Hetken näytti siltä, että pääsemme lumesta huolimatta matkaan. VR oli päättänyt uhmata luonnonvoimia ja rohkeasti matkata sinne mihin yksikään junamatkustaja ei ole aiemmin matkustanut. Sitten kuitenkin kiskot hajosivat kokonaan ilmeisesti lumen paineesta. VR pahoittelee myöhästymisiä. Kiskot korjattiin pari päivää sitten, mutta sitten hajosi vaihteisto. Vaihteisto saatiin eilen toimiman. Nyt ei kuitenkaan junan ovet mene kiinni.

Viimeksi tällaisen matkustajasuman aiheutti tulivuorenpurkaus Islannissa. Miljoonat jäivät mottiin kaukana kotoaan. Aloin epäillä, että kun lumet alkavat sulaa, päästetään tamperelaiset ensimmäisiin juniin ja kotimatkalle. Olen tehnyt valmisteluja siltä varalta, että näin käy. Kävelin lähimpään postiin ja muutin kirjat tampereelle.
VR pahoittelee myöhästymisiä. Viimeisimpien tietojen mukaan Suomen keskilämpötila nousee huhtikuussa plussan puolelle ja lumet sulavat. Olen alkanut herätellä toiveita, että pääsisin lähtemään Tampereelle heti ensimmäisten joukossa.
Olen törmännyt uudessa päämajassani useaankin mielenkiintoiseen epäkohtaan, joita haluaisin tutkia. Olisin voinut ratkaista nämä kaikki ongelmat tällä viikolla. Mutta en pääse millään paikalle.
Lisäksi sain tietooni salaisia verkostojani hyväksikäyttäen, että Saksassa on keksitty laite, jonka avulla sokeat pystyvät näkemään. Olisi äärimmäisen tärkeää, että pääse heti selvittämään paikan päälle mitä apuja tästä voisi kehitellä eduskunnalle ja poliitikoille työssään. Kimmo Sasille suosittelinkin tätä jo sähköpostilla, mutta Sasin avustaja vastasi, ettei Sasi tarvitse laitetta. Hän kun ei kuulemma ole sokea vaan kuuro. Tätä keksintöä voisi kuitenkin lähteä tutkimaan, koska jos Finnair ei ole juuri nyt lakossa niin Saksaan pääsee huomattavasti helpommin kuin Tampereelle. En voi kuitenkaan lähteä tutkimaan tätä, koska Tampereen juna saattaa lähteä hetkellä minä hyvänsä.
Tämä jää nyt tältä erää tähän! Pahoittelemme aikataulumuutoksista aiheutunutta haittaa.
Suomen tutkimuskeskus ry
Vanhempi tutkiva journalisti
Shirley Holma