Suomalainen on aina parempi kännissä. Selvinpäin se ei toimi. Selvinpäin se ei uskalla sanoa mitään. Selvinpäin se luota omiin päätöksiinsä tai arviointikykyynsä.

Onhan se suuri häpeä, että Suomesta pitää häätää romanialaisten telttaleirejä keskeltä Helsinkiä. Se on suuri häpeä Romanialle. Ikävää, että jotkut joutuvat elämään sellaista elämää. Sitä ei käy kieltäminen, mutta ratkaisu ongelmaan ei ole se, että osoitamme vieraanvaraisuuttamme antamalla heidän pystyttää leirintäalueita senaatintorille ja sinne sun tänne vain sen takia, että he ovat ulkomaalaisia ja köyhiä.
Tämän asian hoitamiseksi sitten Helsingin kaupungin työntekijät ovat käyneet oikein ryyppäysmatkalla Romaniassa. Alkoikin vähän ihmetyttää, että miksi niille maksetaan matka pois Suomesta. Nyt sitten selvisi, että kännissähän sekin päätös on tullut.
Mitäköhän ne selvinpäin olisi päättänyt? Varmaan isäntäväki olisi pyytänyt niitä pitämään ne köyhät Helsingissä kun ei niitä oikein haluta takaisin Romaniaankaan. Siihen on tietenkin alistuttu, koska köyhien kiusaaminen on niin ikävää ja poliittisesti epäkorrektia. Sitten on vedetty kunnon perseet olalle ja nämä virkamiehet ovat lopulta uskaltaneet alkaa uhota, että telttaleiriläiset tuodaan takaisin Romaniaan vaikka kaupungin rahoilla. Siinä vaiheessa kun toinen virkamiehistä on riisunut alasti ja alkanut etsiä saunaa, ovat romanialaiset taipuneet. Mutta ainoastaan sillä ehdolla, että suomalaiset virkamiehet suostuvat palaamaan kotiinsa Bukarestin kaupungin rahoilla.
Jatkoa seuraa sillä tätä ei Helsingin kaupunginjohtaja sulata. Hän haluaa selvityksen siitä, ovatko virkamiehet olleet kännissä työmatkalla? Ja erityisesti siitä, miksi häntä ei ole pyydetty mukaan bileisiin.