Miksi nykytaiteen ja arkkitehtuurin pitää olla rumaa? Jos oikeasti piirtää kauniin taulun niin se ei ole tarpeeksi moderni. Niitä ei onneksi silti tarvitse katsella, mutta arkkitehdit kyllä tyylittömyydellään pistävät vituttamaan.

Miksi talon pitää olla neliönmuotoinen betonimöhkäle, että se on moderni? Ja miksi kukaan oikeasti rakentaisi sellaista? Ruotsissa on käynnissä arkkitehtuurikilpa Victorian ja Danielin uudesta linnasta. Kilpailu on tietysti mielikuvaleikki, koska Victorian ja Danielin linna on jo valittu. Onneksi. Ehdotusten perusteella arkkitehtejä ei saisi päästää suunnittelemaan enää yhtään mitään.
 
 
Tällaisen pinkin monsterin oli yksi kilpailija vääntänyt kruununprinsessaparin linnaksi. Eli Victorian ja Danielin tulisi elää elämänsä onnellisina loppuun asti jossain pinkissä legopalikassa. Tässä alkaa pakostakin epäilemään arkkitehtia tasavaltalaiseksi etenkin kun hän itse kuvailee tätä kikkarettaan ”arvokkuutta” huokuvaksi. Ruotsin koululaitos voisi kyllä parantaa äidinkielenopetusta. Tulee tässä heti pari muuta sanaa mieleen, jotka kuvaisi tätä paremmin. Sanakirjasta niitä löytyisi vielä lisää läjäpäin.
Onneksi Victoria ja Daniel ovat turvassa omassa vanhassa linnassaan, joka on rakennettu ennen kuin arkkitehdeiksi alettiin palkata vain näkövammaisia. Ettei tämä tekele nyt jäisi aivan käyttämättä niin sen  voisi lähettää vihjeenä vaikka Atrialle. Sopivan värinenkin. Se voisi toimia hyvin makkaratehtaana.