Tällä viikolla hölmöläisten kylässä on liikaa rahaa valtionkassassa. Nyt pitäisi maksaa valtion rahoista Suomeen sharia-lakia noudattavia epävirallisia islamilaisia tuomioistuimia avioeroja sun muita tuomitsemaan. Ongelma vaan on se, että jos valtio tukee tällaista toimintaa niin mikä estää näitä hömppätuomareita antamasta salaa kivitystuomiota myös esim. aviorikostapauksissa. Takana on varmaan ajatus, että näitä tuomioistuimia olisi helpompi valvoa, mutta Sharia-laki sisältää lakeja, jotka ovat epäoikeudenmukaisia ja rikkovat ihmisoikeuksia. Mä en nyt ymmärrä tätä toilailua tai sen perusteluja lainkaan. Muslimitkaan eivät tietääkseni ole edes yksimielisiä siitä, mitä kaikkea sharian tulisi sisältää. Kenen näkemys shariasta olisi siis tarkoitus siunata Suomen valtion hyväksynnällä ja rahatuella?

Uskonto ei määrä täällä lakeja. Näin on sovittu ja siihen pyritään. Tämä yhteiskunta on rakennettu niiden arvojen pohjalle. Jos ev.lut. vielä yrittää joissain asioissa pyristellä vastaan niin tulevaisuudessa sekin varmasti loppuu. Miksi muslimeille pitäisi luoda oma erillinen kulttuurinsa? Avioerot ja perinnönjaothan menevät Suomen lakien mukaan ja jos siihen pitää saada joku muslimirituaali päälle niin se menee uskonnon piiriin. Ei siihen mitään rahaa tai suomen valtion siunausta tarvita. Täällä on virallisessa asemassa vain yksi kirkko eli ev.lut. Sekin asema on historiallinen jäänne ja purkautuu varmaan ennen pitkää. Ei valtion erityissuojelukseen tai tuen piiriin kannata enää muita liittää.
”Sasin mukaan islamilaisten maahanmuuttajien olisi helpompi sitoutua uskonnollisen sovittelijan tekemiin ratkaisuihin ja järjestelmän luominen voisi näin edistää sovinnollisuutta yhteiskunnassa. ”
Mun aivosoluun sattuu. Islamilaisten maahanmuuttajien tulee sitoutua Suomen tuomioistuinten ratkaisuihin ja sillä edistetään sovinnollisuutta yhteiskunnassa ja muslimien oikeuksia. Tuollainen erilliskulttuurin luominen juuri tuo ne ongelmat, ei vie niitä. Tämä on nähtävissä muualla Euroopassa. Sasia on nyt vetänyt nenästä oikein kunnolla joku ääri-islamisti, joka rakentaa muslimeille omaa ääri-islamilaista maailmaa ja haluaa siihen valtion rahoja. Eivät maltilliset, modernien maiden muslimit mesoa tuolla sharia-laista yhtään mitään. Se on vanhentunut, vanhakantainen järjestelmä ja tukee ainoastaan muslimien poliittista kontrollointia uskonnon avulla.
Heillä on eri uskonto. Ok. Heillä on eri kulttuuri. Ok. Nämä asiat kuuluvat Suomessa sinne yksityiselämän piiriin ja siellä pysyvät. Kaikilla tasapuolisesti.