Olen ollut jatkuvassa hengenvaarassa siitä lähtien kun lähdin selvittämään, kuka oli jättänyt feikkipommin Israelin suurlähetystön eteen. Olin viettänyt yön putkassa poliisin suojeluksessa ja vannoin jatkavani tutkimuksiani, koska en vieläkään keksinyt kuka haluaisi vahingoittaa Israelia ja miksi?

Poliisilta sain salaista tietoa samalla kun he antoivat minulle takaisin kenkäni ja vyöni. Laukun oli kuulemma jättänyt suurlähetystön eteen suomalainen narkkari. Mielenkiintoinen johtolanka, mutta mitä narkkareilla on israelilaisia vastaan? Kuvio alkoi hahmottua päässäni. Tämä oli selkeästi sellainen trendikäs viharikos, jonka selvittämiseksi tarvittaisiin kaltaiseni trendikäs tutkiva journalisti.
Kahlasin wikipediassa etsimässä tietoja israelista kun törmäsin johonkin jota kutsutaan holokaustiksi. Holokausti on kreikkaa ja tarkoittaa ”kokonaan polttamista”. Aloin jo epäillä, että kreikkalaiset olivat yrittäneet polttaa suurlähetystön, mutta wikipedia väitti, että holokaustin olivat käynnistäneet saksalaiset. Minun oli selvitettävä ketkä siellä. Kreikkaa puhuvia saksalaisia ei voi olla kovin monia etenkään 40-luvulla, sillä wikipediasta kävi ilmi myös, että Israel perustettiin Palestiinan alueelle jo vuonna 1948. Tässä täytyy kuitenkin olla virhe. Siinähän ei ole mitään järkeä. Miksi Israel olisi muka laitettu keskelle Palestiinaa? Wikipedia väittää, että se olisi laitettu sinne YK:n toimesta.
Sain selvitettyä myös, että näitä kreikkaa puhuvia saksalaisia kutsuttiin natseiksi ja he olivat pääosin sotilaita. Nythän juttu alkaa edetä. Amerikkalaisista sotaelokuvista käy selvästi ilmi, että sodassa sotilaita lääkitään usein huumeilla ja he jäävät koukkuun huumeisiin vielä sodan päätyttyäkin. Narkkarin osuus rihkamalaukun toimittamisessa suurlähetystön eteen paljastaa selvästi natsien sekaantumisen juttuun.
Selvittääkseni mikä tai kuka on tämä salaperäinen”YK”, joka on sijoittanut Israelin keskelle Palestiinaa, otin yhteyttä EU:hun. Halusin kysyä miten tämän salaperäinen ”YK” on voinut asettaa kokonaisen maan keskelle toista maata. Halusin myös varmistaa, ettei Ahvenanmaata voida yhtäkkiä sijoittaa keskelle Suomea. EU kieltäytyi kuitenkin kaikesta vastuusta. Kaikki oli kuulemma ”YK:n” syytä. Sain heiltä salaisen puhelinnumeron YK:lle. Siellä vastasi epäilyttävän kuuloinen miesääni. Miesääni kertoi lopulta pitkien väittelyiden jälkeen, ettei YK ota päätöksestä enää mitään vastuuta eikä sen päätöksiä voi muuttaa. YK syytti päätöksestä kaikkia muita maailman valtiota. Tätä kutsutaan tutkivassa journalismissa teknisellä termillä ”vastuun pakoilu”.
Seuraavaksi minun on selvitettävä keitä nämä natsit ovat ja missä he piileskelevät. Se ei voi olla kovin vaikeaa. 
Tämä ei jää tähän!
Suomen tutkimuskeskus ry
Vanhempi tutkiva journalisti
Shirley Holma