Tämä Kalle Kustaan lehdistötilaisuus seksiskandaalistaan on kyllä sellainen taidonnäyte, ettei toista. Tekisi mieli sanoa, että taas ruotsalaiset näyttävät miten näytetään hyvältä oli totuus mikä tahansa, mutta kyseessä ei kuulemma ole hovin keksimä strategia vaan kunkun omat sanat. Ehkä se juuri onkin hovin strategia, ettei se saa näyttää strategialta. Oli miten oli, se toimii. Ilmekään ei värähdä, kun hän kommentoi kirjaa.

”En voi kommentoida yksityiskohtaisesti kirjaa, jota en ole ehtinyt vielä lukea. Saimme sen myöhään eilen iltapäivällä.”
”Olen nähnyt otsikoita ja nehän eivät ole niin jättekivoja.”
”Olen puhunut tästä perheeni ja kuningattaren kanssa. Me käännämme nyt sivua ja katsomme eteenpäin, koska olen ymmärtänyt että tässä puhutaan asioista, jotka tapahtuivat hyvin, hyvin kauan sitten.”
Lopuksi hän pyytää lehdistöltä työrauhaa. Mikään elekielessä ei paljasta kunkkua, vain silmissä on tuskallinen katse kun hän puhuu perheestään. Right on que. Ainoan virheen tekee hovin tiedottaja, joka hokee näemmä kaiken aikaa kuinka vahva kuningas on kun omillaan tätä hoitaa. Senhän näkee videosta. Turhaa hehkutusta.
Tämä on selkeästi Ruotsin kuningashuoneen annus horribilis. Ensin Madde, sitten kunkku eikä Carl Philip auta yhtään. Ruotsin kuningashuone ei tule palaamaan ennalleen tämän jälkeen. Victorian imago on myös murroksessa, koska hän ei ole enää aloitteleva, suloinen prinsessakandidaatti vaan naimisissa oleva pr-kone. Siinäkin on riskinsä.
Perheen imago on muuttunut täysin, koska Ruotsin lehdistö on lakannut suojelemasta heitä. He ovat vapaata riistaa. Tietävätkö he mitä tekevät, on sitten eri asia. He saavat nopeasti suuria otsikoita, mutta häviävät itsekin pitkällä tähtäimellä. Ei ehkä kuitenkaan ole järkevää kusta omille kintuille ja pilata omaa vientituotetta. Ruotsin kansa taas kääntää tämän muutamassa vuodessa sellaiseksi tarinaksi, että miten heidän kansanomaiset kuninkaallisensa voittivat aviokriisin ja kuinka hyviä esikuvia he siten ovat. Ulkomailla samaa ei tapahdu vaan he tuijottavat varmasti Kalle Kustaata vähän eri silmin Nobel-päivällisillä.
Onko kaikki kääntynyt tässä mediavilinässä päälaelleen? Jos kiellät, heität vain lisää vettä myllyyn ja lehdistö aloittaa ajojahdin todistaakseen olleensa oikeassa. Jos et kiellä, et myönnä, eivät he voi tehdä oikeastaan mitään. Jäljelle jää pelkkä juoruilulta kuulostava retostelu siitä, kenen hameen alle aikuinen mies on käynyt kurkkimassa. Käykö tässä niin, että kohta julkkikset alkavat tällä linjalla epäsuorasti myöntää jopa täysiä valheita, koska niiden kieltäminen saa ihmiset vain uskomaan valeisiin enemmän. Niiden epäsuora myöntäminen taas saa julkkiksen näyttämään kunkulta, joka rehdisti vastaa virheistään ja ehkei siis olekaan niin paha poika. Ehkä kaikki siis olikin vain mediarummutusta. Oliko puoletkaan totta… Ehkä joku kostea baari-ilta 80-luvulla. Oli juonut vähän shampanjaa. Silleen sivistyneesti. Vilkaisi ehkä vähän laulajattaren kaula-aukkoon. Ehkä sinne oli tippunut jotain…. Oho, kato Vapulla on salarakas.