Ei hemmetti, päivä on pelastettu. Yleensä mä lasken leikkiä jostain rutikuivasta uutisotsikosta, mutta nyt näyttää käyneen niin, että artikkeli itsessään on sen verran vitsi, ettei siitä saa edes väännettyä mitään. Vai mitä mieltä olette?

Eikä nyt ole edes aprillipäivä?
Jos iltalehti alkaa välittämään valmiita vitsejä, jää aika joukko stand up –koomikkoja työttömäksi. Lisäksi mun täytyy sitten ilmeisesti alkaa oikein vakavissaan näitä kommentoimaan. Yritetään nyt sitten oikein kieli keskellä suuta.
Kari Helene Partapuoli on ilmeisesti nimestään huolimatta norjalainen, joten ei ehkä ymmärrä tätä, mutta hänen nimellään en menisi kommentoimaan mitään feminismiin vähäisestikään liittyvää aihealuetta.
Mitä tekemistä burkakiellolla on vapaaehtoisesti otettavien silikonien kanssa. Heti kun löydätte uskonnon ja sen lakien mukaan elävän yhteiskunnan, jossa naiset raahataan väkipakolla lekurille ja tungetaan silikonit kaula-aukosta sisään niin olkaa hyvä ja kieltäkää kokonaan. Ainakin siellä kyseisessä maassa.
Burkakielto on paska paikka. On typerää, että me joutuisimme kieltämään jonkin tietynlaisen pukeutumisen sen takia, että sitä pidetään pakkona jossain muualla. Mutta kieltohan voidaan purkaa välittömästi kun lähi-idän kulttuurit purkavat burkapakkonsa ja naiset on vapautettu niin että voidaan olla varmoja, että he pukevat ne päälleen vapaasta tahdostaan.
Burkakiellossa on kuitenkin sekin näkökanta, että sehän on naamioitumista, joten sen kieltämistä voidaan perustella muillakin seikoilla. Jos ottaa siis niin isot silikonirinnat, että ne peittävät kasvot ja siten henkilön tunnistaminen on mahdotonta niin olkaa hyvä ja kieltäkää sekin.
Sillä välin kun sekä länsimaat että muslimimaat yhdessä tuumin suunnittelevat mitä heidän naisensa saavat pitää päällään, eivät naiset saa kaikissa muslimimaissa käydä koulussa, töissä tai muutenkaan päättää mitään elämässään. Heitä ympärileikataan, tapetaan ja raiskataan laillisesti. Sitten heidän pitäisi olla iloisia siitä, että YK ja länsimaat ovat huolehtineet heidän oikeudestaan pukeutua muodikkaammin. Kuinkahan kiitollisia he ovat? ”Ei se mitään, ettei mulla ole enää klitorista, onhan mulla nätti mekko.” Noooh, baby steps.
Partapuoli löytää kyllä muutakin naista alentavaa tietenkin: missikisat, laihdutuskuurit ja meikit. Voi vitura, oikeesti meikitkö nyt on naista alentavaa? Huolehtikaa te puoliparrat ja partapuolet vaan siitä paljonko meikkiä naisilla on päällä. Eihän sillä ole mitään merkitystä, ettei liikeyritysten johdossa ole naisia lainkaan ja että naisille maksetaan vain 80 % palkastaan. Ehkä se johtuu siitä, että he meikkaavat.  Tai siitä, että meillä on klitorikset tallella. Pitäisikö julistaa klitoriskielto naista alentavana?