HUOM! Tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia.

Täällä tapellaan kovin asein homojen oikeuksista. On ollut virkistävää seurata sitä, kun toimittajat oikein ottavat kantaa asioihin ja paneutuvat siihen mitä tekevät sen sijaan, että kopioivat tietotoimistojen uutisia sanasta sanaan. Toista vapaussotaa käydään muotimaailmassa. Siellä homot ovat olleet peruskamaa jo…no iät ajat. Mutta 80-luvun jälkeen siellä ei ole nähty naisia. Ei ainakaan muotinäytösten lavoilla. Ensinnäkään sinne ei ole mitään asiaa jos on yli kahdenkymmenen ellei ole huippumalli. Mutta sitäkin silmäänpistävämpää on mallien paino. Se on laskenut ja laskenut parin vuosikymmenen aikana. Se mikä oli laiha 80-luvulla on nyt pullukka heidän mittakaavoillaan. 80-luvulla luisella anorektikolla ei olisi ollut asiaa mallimarkkinoille. Liian ruma, vääränmuotoinen.
Nyt muotimaailma yrittää esittää, että tämä homma hoituu kuntoon kunhan väliin heitetään muutama XL-malli sirkusfriikeiksi jossei nyt lavalle kuitenkaan niin mainoskuviin ehkä. Nämä naiset kantavat ylpeänä ylimääräiset 2-5 kiloa mitä heillä on muihin malleihin verrattuna ja innolla edustavat uudenlaista naiskuvaa muotimaailmassa, kun todellisuudessa heitä käytetään vain hyväksi. Mediassa on itketty  anorektisten mallien käyttöä niin kauan, että tällä tavalla XL-mallien avulla muotimaailma heittää meille pienen leivänmurusen, jonka me otamme kiitollisena vastaan. Nämä tytöt ovat kuitenkin vain harhautuskeino saada muotibisnes näyttämään jotenkin tasa-arvoisemmalta.
Tällä hetkellä Suomen tv:ssä pyörivän Usa:n huippumalli haussa ohjelman kymmenennen kauden voittaa XL-malli. Joka vuosi Tyra on ottanut sinne mukaan yhden tällaisen sirkusfriikin, joka on sitten jostain syystä aina potkittu pellolle. Tämä tyttö ei ole heitä kauniimpi tai parempi. Joitain muita tyttöjä on potkittu pellolle, koska eivät ole tarpeeksi laihoja, mutta eivät tarpeeksi lihaviakaan. Nyt se ei kuitenkaan haittaa vaan melko normaalipainoinen, löysähkö, melko ärsyttävä tyttö voittaa (kuva alla). Tämä on muuten ensimmäinen vuosi, jolloin persoonallisuudella ei tunnu olevan mitään väliä. Yleensä voittaja ei ole saanut olla joku talon ärsyttävimmistä kakaroista. Voittaja kuulostaa välillä ihan Britney Spearsilta lässyttäen lapsekkaasti. Nyt sekin meni läpi.
Yhtään huippumallia ohjelma ei ole onnistunut tuottamaan, toisin kuin suomalainen vastineensa. Epäilenkin, että tämä on ohjelman kuolinkamppailu. Mitään muuta ei enää keksitty, joten valitaan XL-malli huomiota herättämään.
Ei tässä muuta vikaa mutta edelleenkin missä ovat normaalikokoiset naiset? Miksi mallin on oltava tikku, jonka päällä mitkään vaatteet eivät näytä hyvältä tai lihava? XL-mallien tuuppiminen markkinoille on täysin järjetöntä. Se ei ole se, mitä muotimaailmalta on pyydetty. Nyt siis käy ihan mikä tahansa muu kuin normaalikokoinen, kiinteä, sopusuhtainen nainen, jonka päällä kumpi tahansa näistä asusteista näyttäisi paremmalta kuin näiden ”mallien”.