Se, että kaikki on hyvin, ei ole uutinen. Sen tietää jokainen lehti. Uutisia välittää liiketoiminta, jonka koko toiminta perustuu siihen, että terrori-isku ja 5000 kuollutta on parempi kuin se, että tänään terrori-iskuja tapahtui huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi 11.9.2001.

Jos nyt esimerkiksi haluaisin kirjoittaa blogiini positiivisen merkinnän hyvästä uutisesta, joutuisin raapimaan päätäni muutaman viikon. Niin tässä itse asiassa kävikin. Ainoat positiiviset uutiset ovat sellaisia, joissa suomalaisia kehutaan ulkomailla jostain, kuten suomalaisten tutkijoiden erinomaisuus . Se taas on oikeasti äärimmäisen tylsää vaikka hiveleekin mieltä jollain tasolla. Mitä tuohonkin nyt voi sanoa? Olenko ihmisenä valaistuneempi tästä tiedosta?
Positiivisuusviikkokin on keväällä. Miksei syksyllä? Mun mielestä on aika pessimististä olettaa, ettei syksyllä kukaan jaksa olla positiivinen kokonaista viikkoa.
Poiminta hesarin pääsivusta ei kovin kauheasti lämmitä. Britanniassa on ollut väärä pommihälytys. Sehän on positiivista. Hälytys oli väärä, mutta taustalla on kuitenkin tieto siitä, että oikeitakin pommeja räjähtelee. Onkohan sitten niin, että vika onkin täällä päässä? Pitäisi vaan tyytyä ajattelemaan niin, että pommeja ei ole ollenkaan olemassa. Onhan se positiivista, että testipommeja on lähetelty vain Jemenistä eikä muiden koneita tarvitsee pysäyttää ja tutkia. Positiivista on myös, että amerikkalaiset tutkijat saavat liikuntaa. Vähän niin kuin pääsiäinen olisi tullut vähän ennakkoon ja pääsevät etsimään piilotettuja munia oikein joukolla.
Ja onhan se hyvä, että Suomen aseviennin säännökset kaipaavat tiukennusta. Jos ne oltaisiin alun perin vedetty tiukille niin nyt niitä ei voisi enää kiristää. Lisäksi Koreoiden rajalla on ammuttu. Ai kun mukavaa. Eihän siinä mitään järkeä ole ollutkaan, että ne ovat jakautuneet pohjoiseen ja etelään. Aloitetaan sota ja jaetaan ne mieluummin itään ja länteen.
Sitten vielä sellainenkin riemu tällä viikolla koettiin, että Päivi Räsäsen ei enää tarvi itkeä homokommenttejaan. Räsänen on löytänyt uuden turvattoman vähemmistön, jota potkia päähän. Nyt Räsänen tahtoo eheyttämishoitoon kaikki muut paitsi kristityt pakolaiset. Muslimipakolaiset ja muut ”psyykkisestä häiriöstä” kärsivät uskovaiset voitaisiin eheyttää kotimaissaan, kunnes ovat ymmärtäneet, että jos haluavat ruokaa ja asunnon, tarvitsee heidän vain parantua harhakäsityksistään ja kääntyä kristityiksi. Huojentavaa huomata, että joku sentään vielä puolustaa perinteisiä kristillisiä arvoja, kuten syrjintää, ennakkoluuloisuutta, tietämättömyyttä ja halveksuntaa.
Taisin löytää avaimen onneen. Tungen tästä lähin vaan pääni hiekkaan ja kieltäydyn näkemästä mitään negatiivista. Jos aivot yrittävät hangoitella vastaan ja rekisteröidä jotain epämiellyttävää, vetäsen vaikka kossupullon. Lähtee taju loppupäiväksi eikä mene aikaa tai rahaa mihinkään turhaan kuten elämiseen. Hmmm, tämähän on positiivinen uutinen. Kossu on kerrankin halpaa.