Van Gogh on kuulemma psykiatrien lempipotilas. Heppu leikkasi huhujen mukaan korvansa irti ja sen jälkeen hänelle on annettu mm. maalaamiensa maalausten perusteella jos jonkinmoista diagnoosia.

Mun mielestä hesarin sivulla ollesta kuvasta voi päätellä, että Van Goghilla oli nälkä. Viljapelto on sen verran elävästi maalattu, että siitä täytyy olla kyse.  Jos olisin psykiatri niin vetäisin siitä sen johtopäätöksen, että hän kärsi jostain syömisen estävästä sairaudesta. Ehkä hänellä ei ollut hampaita. Hampaat olisivat voineet pudota vaikkapa keripukin seurauksena.
Lisäksi Van Gogh maalasi taivaan siniseksi. Miksi ihmeessä? Voi olla, että Van Gogh oli salaa suomalainen, mutta koska sitä ei ole vielä luokiteltu sairaudeksi, täytyy tälle keksiä joku muu selitys. Hitler ei tunnetusti pitänyt maalareista, jotka maalasivat taivaan jonkin muun väriseksi, joten voi olla, että Van Gogh oli paitsi natsi myös hyvin hedelmällinen. Hitler nimittäin sanoi: “Jokainen joka näkee ja maalaa taivaan vihreäksi ja niityt sinisiksi pitäisi sterilisoida“. Tästä voimme päätellä, ettei Van Goghia ollut steriloitu. Se taas voi tarkoittaa sitä, että hän oli seksiaddikti.
Maalauksessa lentää myös paljon lintuja. Tarkoittaako se sitä, että Van Gogh pelkäsi niitä? Oliko hänellä ornitofobia?
Joskus mietityttää mitä nämä suuret nerot sanoisivat, jos tietäisivät, että heidän absinttipäissään hutaistuja harjoitusmaalauksiaan ihaillaan nyt suurennuslasin kanssa. Puhumattakaan siitä, että koko ihmiskunta miettii vuosisatojen ajan miksi se kännispäissään vahingossa leikkasi korvastaan palan. Miettikää nyt tätäkin vaasia. Kuka maalari nyt yhtäkkiä keksisi maalata kukkavaasin? Nero vai hullu? Ota nyt siitä selvää. Kukkavaasin maalasi. Ei helvetti. Uskomatonta.