Olen tässä odotellut kieli pitkällä Vanhasen kirjaa, jossa hän vihdoin paljastaa miksi hän erosi.  Syytähän on mahdotonta arvata. Ensin voi tietysti tulla mieleen, että vaalirahajupakat sun muut  vaikuttaisivat asiaan, mutta onneksi Vanhanen selvitti, ettei ole siitä kyse. Kyse on sen sijaan jostain salaisesta syystä, jota ei juuri nyt voi paljastaa. Kyse ei ole siitä, että hän pääministerinä jakeli vaalirahoittajilleen RAY:n rahoja, mikä on laitonta ja hän voi joutua asiasta oikeuteen. Ei. Suomen pääministeri ei pikkujutuista eroa. Suomen pääministeri on rehti ja eroaa vain salaisen syyn takia, jota ei voi paljastaa. Etukäteismainoksissa ollaan käyty kertomassa, että päätös on syyn valossa eettisesti ja yhteiskunnallisesti kiinnostava. RAY:n rahojen jakaminen kamuille ei siis ole eettisesti tai yhteiskunnallisesti mitenkään huono asia. Sen sijaan eron oikea syy on.

Näiden vinkkien perusteella voikin sitten alkaa päättelemään mikä tämä eettinen ja yhteiskunnallinen syy on. Mikähän voisi olla pahempaa kuin kansan luottamuksen pettäminen, lahjusrikos, yhteiskunnan varojen jakaminen kavereilleen? Hmmmm, no ehkä Vanhanen on käynyt lisäksi hakkaamassa jonkun vammaisen pikkupojan sairaalakuntoon. Vai olisiko hän ampunut mummoansa haulikolla naamaan? Ehkä hän on raiskannut korkeasaarelaisen paviaanin vedettyään ensin pitkin yötä viisi litraa tuoremehua kurkusta alas ilman blandista. Pari tapasi nettitreffeillä…eikun Askossa.

Mutta kun syytä ei voi paljastaa juuri nyt kun huono lehdistö kuulemma aiheuttaisi haittaa sivullisille. Ahaa, Vanhanen siis pelkää, että hänen hakkaamansa vammainen pikkupoika joutuu asian takia median keskipisteeseen, ryhtyy big brother julkkikseksi ja pilaa elämänsä. Vanhanen aikoo pojan suojelemiseksi odotella kunnes tämä on täysi-ikäinen. Tai sitten kenties Supon entinen päällikkö piteli piipun suusta kun mummon naama osui haulisateen eteen? Asian paljastaminen olisi ikävää Supon kannalta ottaen huomioon mitä kaikkea hekin siellä ovat joutuneet kestämään. Paviaanin raiskausta Vanhanen ei taas halua paljastaa vielä, koska he ovat menossa vasta ensi juhannuksena naimisiin.