What goes up must come down? Nokian taitaa olla pian turha uhkailla maasta lähdöllä. Voimme saatella pian koko porukan yhdessätuumin lentokentälle ja vilkuttaa nätisti näkemiin.

Nokia oli kuulemma kehitellyt jo kosketusnäyttöisen älypuhelimen, muttei uskonut sen menestyvän, joten iphone pääsi iskemään ensin. Jossain artikkelissa spekuloitiin peräti, ettei Nokia ymmärtänyt, että ihmiset haluavat leikkiä kosketusnäyttöisillä. Leikkimisellä ei kuitenkaan ole asian kanssa mitään tekemistä. Nokiahan suolsi markkinoille pelkkiä leikkipuhelimia ja kalliita luksusmalleja pitkän aikaa ennen iphonen esiinmarssia. Jokaiselle 15-vuotiaalle pikkupojalle oli omanlaisensa pelipuhelin eikä malleilla ollut lopulta enää mitään käytännön eroa kuin ulkonäkö. Parannukset malleihin olivat keskivertoaikuiselle täysin yhdentekeviä. Kosketusnäyttö ei ole leikkimistä varten. Se on oikeasti käytännön parannus internet-aikakaudella ja vaikkei nettiä käyttäisikään, on suurempi kuvaruutu kuitenkin edistystä. Tätä jos Nokian johtoportaassa ei tajuttu niin ihmettelen , miten siellä voidaan maksaa miljoonapalkkoja kenellekään. Olisivat kysyneet siltä pari tonnia tienaavalta sihteeriltä niin olisi mennyt ehkä arvaus oikein.  Iphone toisaalta on sen verran huonokäyttöinen, että iskunpaikka on vielä auki.

Kissan hännän nostaa kuulemma kissa itse, mutta kukas nostaisi laskevan lehmänhännän? Ettei kävis niin että kohta on lehmä käsi ojossa Amerikan malliin pyytämässä veronmaksajien tukea suurelle työnantajalle, koska miljoonapalkkansa hyvin ansainneet johtajat eivät itsestäänselvyyksiä ymmärrä?