Miljonääriäideistä se ruskeahiuksinen ilmoitti , ettei sopeudu Suomeen ja on aina tuntenut täällä itsensä ulkopuoliseksi. Näitä kuulee aina silloin tällöin näitä juttuja, että tunnetaan itsensä ulkopuoliseksi. Huonolla itsetunnolla varustettu suomalainen vain kuvittelee, että se johtuu siitä, koska on itse jotenkin kummallinen. Hyvästä itsetunnosta kärsivä taas tietää, että se johtuu muista ihmisistä. Ja sitähän Suomessa todella tehdään. Täällä kärsitään hyvästä tai terveestä itsetunnosta. Edellisten sukupolvien kasvatusmetodit ovat olleet niinkin tehokkaita, että suomalaisesta huonosta itsetunnosta on tullut käsite. Tietysti perisuomalainen hyve, vaatimattomuus, myös naamioi hyvästä itsetunnosta kärsivien epäsuomalaiset taipumukset hyvin.

Kunnon kapitalistin on tietenkin muutettava ominaisuutensa tuottavaksi pääomaksi ja hyvä itsetunto yhdistetäänkin usein onnistumiseen. Onnistuminen taas mitataan aina rahassa. Voiko olla, että hyvä itsetunto laiskistuttaa ihmisiä? Hyvällä itsetunnolla varustetun ei tarvitse todistaa mitään edes itselleen, kilpailla kenenkään kanssa tai haalia materiaa. Siksikö talvisodan veteraanit kasvattivat lapsensa uskomaan omaan vähäpätöisyyteensä niin tehokkaasti? Kansakunnan on noustava eikä sitä itsetyytyväisyydellä tehdä.

Hyvä itsetunto ei kuitenkaan ole sama kuin ylimielisyys tai itserakkaus, mutta sitä on suomalaisen perusmassan vaikea hyväksyä. Positiiviset ihmiset keskeyttävät niin ärsyttävästi itsemurhapohdiskelut ja sopivan itsemurhavälineen valinta on aloitettava uudelleen. Miten maailman parhaassa maassa voi asua maailman masentunein kansa?

Miten hyvän itsetunnon ja positiivisen elämänasenteen kanssa voisi oppia elämään sulassa sovussa kantaväestön kanssa keskellä nautinnollista kaamosmasennusta? Ehkä joku vielä keksii jonkun tukiryhmän tai terapiamuodon hyvästä itsetunnosta kärsiville, jotka haluavat oppia elämään suomalaisessa arjessa. Sillä onhan masennus ja riittämättömyyden tunne suomalainen perihyve. Näin kuuluukin ajatella ja lapset kasvattaa. Muuten niistä tulee laiskoja siipeilijöitä, jotka häviävät seuraavan talvisodan.

 

Ilmoittaudu Kaamosmasennus-kurssille

Tunnetko itsesi ulkopuoliseksi suomalaisessa yhteiskunnassa? Oliko äitisi liian masentunut kyetäkseen iskostamaan mieleesi minkälainen luuseri olet? Oletko positiivinen ja hymyilevä? Poikkeat joukosta eikä suomalainen massa hyväksy sinua joukkoonsa? Saatat kärsiä hyvästä itsetunnosta.

Mutta ei hätää. Oireisiisi on nyt keksitty ratkaisu. Tule mukaan Kaamosmasennus-kurssille, jossa sinut integroidaan tehokkaasti suomalaiseen yhteiskuntaan. Opit näkemään asioiden negatiiviset puolet. Tyytyväisimmät oppilaamme ovat todistetusti menettäneet jopa halunsa elää.

Metodimme perustuvat Suomessa vuosisatojen ajan testattuihin ja hyväksi todettuihin kasvatusmalleihin, joihin tutustuttuasi alat ymmärtää, ettet oikeasti kykene mihinkään, olet useimmiten väärässä ja yleisesti ottaen muita ihmisiä huonompi. Tämän opetteleminen vie useita sessiota ja vaatii aikuisiällä jopa kuukausien treenausta. Yksi sessio maksaa normaalisti 500 euroa, mutta jos ilmoittaudut lokakuun aikana, maksat jopa 3000 euroa. Kaupanpäälle lokakuun aikana ilmoittautuneet saavat tunteen siitä, etteivät ole kykeneviä maksamaan laskujaan, elättämään perhettään tai hoitamaan minkäänlaisia talousasioita. Tämä on hyvä aloitus uuteen elämääsi.

Jos epäröit etkä ole varma, onko terve itsetuntosi tarpeeksi suuri ongelma, mieti tätä. Ostit juuri bemarin ja olet nyt tyytyväinen ja onnellinen. Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että naapurisi ajelee mersulla? Kämäinen lomasi Mallorcalla ei kuulostakaan niin hyvältä, kun muistat että työkaverisi makasi kuukauden Thaimaassa.

Älä siis tyydy elämässäsi mihinkään. Ruoho on aina aidan takana vihreämpää. Luuletko olevasi onnellinen? Olet väärässä. Opi haluamaan kaikkea mitä sinulla ei ole. Jollain muulla on asiat aina paremmin.

Pian huomaat, että pienellä asennemuutoksella muiden suomalaisten on helpompi samaistua kärsimykseesi. Olet yksi heistä ja sinulla menee yhtä huonosti.

”Tunsin itseni ensimmäistä kertaa elämässäni normaaliksi, kun pääsin viime juhannuksena grillijuhlissa kertomaan, että olen jäänyt työttömäksi eikä minulla ole varaa edes grillimakkaraan. Kaikki olivat tosi mukavia. Se ei tuntunut miltään. Olen edelleen masentunut. Kurssi oli siis sataprosenttisesti onnistunut. Ensi vuonna toivon, että poltan itseni vahingossa saunan kiukaaseen.”

Sari, 42 v. Westend

Masennus ei ole sairaus vaan suomalaisen yhteiskunnan kantava voima! Tule siis mukaan!

 

Kaamosmasennuksen ystävät ry

Itku pitkästä ilosta!