Hmmm… Wikileaksin perustaja päätyy sänkyyn kahden naisen kanssa Ruotsissa. Ilmeisesti yhtä aikaa? Naiset nostavat raiskaussyytteen, koska mies jonka kanssa he muuten olisivat halunneet harrastaa seksiä, ei suostu käyttämään kondomia. Hmmm…mielenkiintoista. Olivatkohan molemmat naiset paikalla kun ”raiskaus” tapahtui? Sidottuina, puolustuskyvyttöminä?  Vai ovatko nämä erillisiä tapauksia, eri ilta, eri nainen? Vaikuttaisi uskottavuuteen jonkin verran. Onko Julian Assange, jota on omien sanojensa mukaan varoitettu seksiansoista niin tyhmä, että hommaa itsensä tuohon tilanteeseen ja onko hän niin tyhmä, ettei suostu käyttämään kondomia tilanteessa mikä nyt lehdissä kuulostaa lähinnä orgioilta? Mielenkiintoinen sekasotku. Valitettavasti tämän maailman typerimmän selityksen on antanut naisten oma lakimies. Ei ihme, että syyttäjä heitti syytteet alustavasti hevonkuuseen. Selitys Pentagonin ansasta kuulostaa ihan vainoharhaiselta salaliittoteorialta, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se voisi olla totta. Onko motiivi poliittinen? Mikähän mahtaa olla naisten kansallisuus?

Jos naisten kertomus on totta, on se todella sääli. Sillä tähän mennessä kuulostaa todellakin siltä, ettei heitä yleisesti uskota. Syytteet tuskin menevät läpi ja paineet Assangen vapauttamiselle ovat varmasti melkoiset. Assangelle on jo pitkään soviteltu sankarinkruunua ja sädekehää pään päälle sananvapauden puolustajana Yhdysvaltojen epäsuositun sodan vastustajana, mutta Assange on ilmeisesti myös hakkeri. Hakkerointi taas on rikos. Nuoret miehet (pojat) ja mikseivät muutkin tuppaavat ihannoimaan myös tätä rikollisuuden muotoa. On niin hienoa pystyä tekemään tietokoneella jotain mitä muut eivät osaa. Se ihannointi on kuitenkin ihan yhtä järkevää ja yhtä lapsellista kuin huumeiden käytön ihannointi. Todella älykäs ihminen osaa kyllä käyttää älykkyyttään ja osaamistaan jotenkin muuten kuin rikollisissa toimissa. Osa hakkereista käsittääkseni saa jotain tyydytystä toiminnastaan ja he kohentavat egoaan toimillaan. Jonkinlainen persoonallisuushäiriö ei liene poissuljettu vaihtoehto joissain tapauksissa. Siinä mielessä omasta mahtavuudestaan vakuuttunut entinen teinihakkeri ei ehkä egonsa takaa enää erota suostuvaista naista kieltäytyneestä.

Sankarin sädekehä alkoi kyllä himmetä jo tätä ennen. Periaatteessa sananvapauden puolustajan kai tulisikin julkaista kaikki mahdollinen tieto, mutta talibaaneja vastustavien afgaanisiviilien nimien julkaiseminen on kuitenkin edesvastuutonta. Assange kuulemma myös vaalii omaa yksityisyyttään voimakkaasti. Muille hän ei kuitenkaan sitä samaa etua ole valmis antamaan. Kuinka monta naista Afganistanissa on jo raiskattu näiden paljastusten takia? Teko sinällään paljastaa koko wikileaksin järjettömyyden. Toimittajat ovat nousseet puolustamaan näitä USA:n kanssa työskenteleviä afgaanisiviilejä. Sekin on hieman tekopyhää, sillä kai amerikkalaisten henki on yhtä kallis. Heillä on myös perheet. Jos wikileaks oikeasti haluaisi tehdä sen mistä sitä ylistetään, sen tulisi pysytellä siinä, että se paljastaa todellisia valtion tekemiä rikoksia, siviilimurhien peittelyä yms. Nyt alkaa näyttää siltä, että tarkoitus on vain tehdä ilkivaltaa USA:n valtiota kohtaan tai kuten persoonallisuushäiriöinen hakkeri tekisi eli motiivina on vain näyttää mihin pystyy. Uhkua ja puhkua kyykyttämisen ilosta. Ilkivalta on myös muuten rikos. Näillä tiedoilla Assange ei sitten ehkä olisikaan mitään muuta kuin pikkurikollinen ja raiskaus olisi vain yksi monista hänen tekemistään rikoksista, joita hän on tehtaillut nuoruudestaan lähtien. Ovat psykopaatit ennenkin onnistuneet nostamaan itsensä muiden kunnioittamaan asemaan.

Juttu haisee mutta vain aika näyttää kenestä se haju tulee.