No huh huh! Kattokaa nyt taas tätäkin ohjelistaa! Joku maailmankuulu humpuukikonsultti on listannut yhdeksän pahinta sanaa, joita ei saisi käyttää töissä. Ja listalla on kaikki tarpeettomat sanat, kuten ei, kyllä, mutta, jos. Eihän noita sanoja mihinkään järkevään lauseen muodostukseen tarvikaan. No lukekaa itse:

Vältä näitä sanoja työelämässä :

1. Yritetään

2. Ihan sama

3. Ehkä

4. En tiedä

5. Palaan kohta asiaan

6. Jos

7. Kyllä, mutta...

8. Luulen

9. Katsotaan

Tämä on nyt taas niin amerikkaa kuten konsultti itsekin. Ei siis saa yrittää mitään vaan pitää tehdä. Ehkä-sana kuuluu tähän samaan kategoriaan. Toisin sanoen älä yritä vaan valehtele pystyväsi. Ei mitään väliä pystytkö pitämään lupauksesi vai et. Hyvää bisnestä. Toimii ainakin lätäkön toisella puolen ja ehkä Kiinassa.

Jos et tiedä niin satuile jotain. Et saa sanoa ”en tiedä” ja jotta katastrofi ei jäisi liian pieneksi niin myös luulen-sana on pannassa. Ei väliä vaikka olisi ihmishengistä kyse. ”Oletko varma, ettei tämä öljynporauslautta räjähdä ja aiheuta maailmanhistorian suurinta öljykatastrofia?” ”Ööö, ehdottomasti ei!”

Miten asiakaspalvelussa pärjäisi hetkeäkään ilman ”palaan kohta asiaan”. Jos-sana on myös pannassa eli ei kannata käydä seuraavaa keskustelua: ”Jos öljynporauslauttamme alkaa vuotaa tonneittain öljyä mereen niin mitä sitten tehdään?”

Autokauppiaitako tässä neuvotaan? Tällä tavallahan koulutetaan kivenkovia paskanjauhajia, jotka ei tosiasiassa osaa yhtään mitään muuta kuin ajaa yhtiönsä kaikessa hiljaisuudessa ja hymysuin suoraa päätä konkurssiin. Eipä ihme, että USA:n talous on rapakunnossa. Kuten kaikessa muussakin, kun aletaan pelkistämään joskus toimiviakin elämänoppeja, jotta ne saadaan myytävään ja markkinoitavaan kokoon niin päädytään lähinnä järjettömyyksiin. Vai annetaanko sittenkin vain tälle konsultille potkut? Ihan sama!