Tiedoksi Räsäselle, ettei väkivallalle ole mitään oikeutusta. Ei missään tilanteessa eikä ainakaan kun joukko ihmisiä kävelee rauhassa kadulla. Isku homoja vastaan ei siis Räsäsen vihjailujen mukaan olekaan uusnatsikakaroiden aivotonta väkivaltaa vaan  ”vastareaktio poliittisen eliitin voimakkaalle arvoliberalistiselle kehitykselle”. Tiedoksi, etteivät nämä kakarat ymmärrä mitä tarkoittavat sanat ”vastareaktio”, ”poliittinen eliitti” tai ”arvoliberalistinen”.  Siksi isku oli juuri sitä miltä se näytti: ”kolme sivistymätöntä kakaraa kävi heittelemässä vitun homoja saatanan savugranaateilla ja se oli siis vitun siistii”.

Jos siis jeesustelijoiden häirikköbussin kimppuun käydään savugranaatein tai joku ruiskuttaa jehovan todistajan silmille kotioveltaan kyynelkaasua niin onko kyseessä vastareaktio uskonnollisten lahkojen pitkään jatkuneelle vanhoilliskonservatiivisuudelle vai kenties kännipäisen kusihousun idioottimainen ja tuomittava päähänpisto, joka ei poliittisen ateistieliitin tukea tarvitse tai ansaitse?

Lisäksi Räsänen näkee, että on tärkeää, että ”perhepolitiikassa sallitaan rauhallinen, avoin keskustelu ja erilaisten mielipiteiden esittäminen.” Homoille on kuitenkin kirjattu ihmisoikeudet ja tässä perhepoliittisessa keskustelussa keskustellaan siitä pitäisikö homoille antaa ihmisoikeudet vai ei. Tämä johtaa valitettavasti siihen, että koko keskustelu on järjetön ja vastapuolen argumentit ovat auttamatta ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa. Mutta Räsäsen mielestä heidän pitäisi kuitenkin antaa sanoa mitä tahtovat, ettei tarvi käyttää väkivaltaa.

Jos on mahdollista olla antamatta homoille osaa heidän ihmisoikeuksia niin kuin nyt juuri tehdään,  silloin se on mahdollista myös uskovaisten kohdalla. Pitäisikö yhteiskunnassa aloittaa keskustelu siitä pitäisikö uskovaisten saada mennä naimisiin, adoptoida tai käyttää keinohedelmöitystä? Meillä on täysi oikeus ottaa nämä oikeudet pois jos siltä tuntuu eikä satuta pitämään heistä. Perusteitakin löytyy: heidän ei saa antaa adoptoida, koska heidän lapsiaan voidaan kiusata koulussa, jos alkavat siellä jeesustelemaan. Sama tekosyy pätee myös keinohedelmöitettyihin lapsiin. Naimisiin heitä ei saisi päästää vaikka nyt sen takia, koska he ovat omituisia ja epänormaaleja. Hehän kuuluvat pieneen vähemmistöön eikä suurin osa kansasta ymmärrä lainkaan heidän elämäntyyliään. He taas pitävät tätä epänormaalia elämäntyyliä täysin normaalina ja jopa sanovat etteivät voi sille mitään vaan jumala on kutsunut heidät. He eivät edes yritä parantua vaikka se on todistettavasti täysin mahdollista. Kasvavalle lapselle tällainen elämäntyyli saattaa jättää kieroutuneen käsityksen yhteiskunnasta ja vahingoittaa lapsen identiteettiä kun hän kokee olevansa erilainen. Miksi juuri hänellä ei voisi olla normaaleja vanhempia niin kuin kaikilla muillakin koulukavereilla?