Osui ja upposi. Päättäjät ovat jo pitkään kieltäytyneet uskomasta tiedemiehiä kun heille on yritetty kertoa, ettei hiilidioksidipäästöillä ole mitään tekemistä ilmaston lämpenemisen kanssa. Itse asiassa tieteelliset todisteet päinvastaisesta ovat vakuuttavia. Luonnonsuojelijat ovat myös kieltäytyneet kuuntelemasta oikeita tiedemiehiä, jotka eivät vääristele tutkimustuloksia. He ovat vain sokeina ja kuuroina lobbailleet  oman asiansa eteen ja heitä tukee läjä suuryrityksiä, jotka tekevät rahaa tällä valheella myyden hipeille ja hyvää tarkoittaville rivikansalaisille ilmastoystävällisiä tuotteita. Nyt se kostautui.

Laskun näistä puolitotuuksista on saanut yleensä maksaa se hyväuskoinen rivikansalainen, mutta nyt osui hippejä omaan nilkkaan. Vanhasen lausunto ydinvoiman tueksi kiteytti katastrofin muutamaan sanaan: ”Ilmastosyy on ratkaiseva.”

Luonnonsuojelijat saavat nyt seurata vierestä kun rakennetaan uusia ydinvoimaloita ilmaston suojelemiseksi. Valheella on lyhyet jäljet, sanotaan. Ei pidä paikkaansa. Tällä valheella on pitkä tulevaisuus. Yhden ydinvoimalan ilmastoystävälliset tuotokset makaavat maaperässämme saastumassa tuhansia vuosia.

Näin siinä käy, kun tieteitä ei jätetä tiedemiehille ja aletaan palvoa ideologioita uskonnon tavoin. Luonnonsuojelijoiden olisi ollut hyödyllistä pitää korvansa auki historian tunnilla. Olisivat saaneet ihmetellä, miten typeriä ja sivistymättömiä katolisessa kirkossa oltiin, kun he vastustivat kaikkia tieteen edistysaskelia uskontonsa nimissä keskiajalla ja osittain vieläkin. Nyt he itse ovat niitä idiootteja eivätkä edes tajua sitä.

Onneksi olkoon, ruohonjauhajat. Nyt on liian myöhäistä itkeä.