Päästään taas mun lempiaiheeseen… Näitä tarinoita kyllä löytyy, joissa ihmetellään sitä, mitä tapahtuisi, jos kaikkia rikoksen uhreja kohdeltaisiin niin kuin raiskauksen uhreja. Siis kyseltäisiin, että heiluttelitko sitä lompakkoasi esillä ennen ryöstöä tai mitäs tuli sanottua vaimolle ennen kuin tuli kaulimesta otsaan?

Nyt kuitenkin alkaa tulla esiin näitä miehiin kohdistuneita raiskauksia eikä aina ole ollut asialla edes toinen mies. Se tarjoaa mielenkiintoisen näkökohdan tähän, millä tavalla raiskausten tuomiot saadaan alhaisiksi varsinkin kun ottaa huomioon, miten holtittomasti miehet usein käyttäytyvät juuri niissä asioissa, missä raiskausten uhreja syyllistetään.

Miten SINÄ (mies) pärjäisit kuulusteluissa, kun syyttömyyteesi vaikuttavat asiat ovat kuulemma tätä tasoa:

 - Kuinka paljon olit juonut?

- Miksi kuljit keskellä yötä Helsingin keskustassa?
 
- Miksi lähdit tuntemattoman naisen seuraan hänen asunnolleen?
 
- Ehdottelitko syytetylle jotain? Flirttailitko?
 
- Oliko paidannappisi auki? Kuinka monta senttiä?
 
- Paita on valkoinen ja näkyy hieman läpi. Voiko sanoa, että esittelit rintalihaksiasi?
 
- Syytetyn mukaan housujesi etumus pullotti farkuista ja oikein esittelit sitä. Etkö olisi valinnut pidempää paitaa, jos et halunnut seksiä?

 

- Lisäksi takamuksesi oli kireissä farkuissa esillä. Etkö pukeutuisi löysemmin, jos et halua tarjota seksiä ensimmäiselle vastaantulijalle?

Tarpeeksi monta väärää vastausta ja olet itse syyllinen raiskaukseesi. Et siis saa juoda, kävellä yksin taksillekaan, haluta tutustua uusiin naisiin, flirttailla, pitää muodinmukaisia vaatteita. Ja ennen kaikkea se on sinun vikasi, jos joku kokee sinut puoleensavetäväksi pullottavassa etumuksessasi.

Miten itse pärjäsit kuulustelussa?

HS: Professori: Suomen raiskaustuomiot tehdään usein väärin perustein