Yhä laiskistuvan tutkivan journalistisen työn tuloksena olen paljastanut kahden uutisotsikon välisen yhteyden. Ottaessani nokosia Kaisaniemen puistossa huomasin, että yksi juna oli suistunut raiteiltaan. Soitin ensin VR:lle ja haukuin asiakaspalvelun nuoren tytön. Näin on neuvottu tekemään. Tein valituksen keskeytyneistä nokosista liikenneministeriöön. VR:n asiakaspalvelussa tyttö itki puhelimeen, joten tein valituksen siitäkin kuluttajavirastoon.

Tutkin mystistä raiteilta suistuneen junan tapausta useita minuutteja ja huomasin, että olin ratkaissut mysteerin jo viikkoja aiemmin raportoidessani toisesta junaturmasta Ruotsissa. Otin siis yhteyttä liikuntavirastoon ja vaadin, että VR:n poikien ”käsijumppatuokioita” rajoitetaan lain avulla harrastettavaksi ainoastaan tauoilla ja mieluiten lukituissa WC-tiloissa. Sen jälkeen soitin valtiovarainministeriöön ja käskin niitä alentamaan miesten palkat niille kuuluvalle tasolle kun ”käsiliikuntatuokioiden” palkat on vähennetty ansiotuloista…eikun kokonaisansioista…öö...kokonaistuloansiosta (maybe?).

Valtiovarainministeriöstä ne kertoivat, että yhteisesti on päätetty, että miehet eivät tästä lähtien enää saa ansiotuloa vaan kokonaisansiota eikä heitä veroteta ansiotuloista vaan kokonaisansioverotuksen kautta. Heidän ei myöskään enää tarvitse siis ansaita tulojaan vaan riittää, että he ovat kokonaisena omasta ansiostaan työpaikalla käpälöimässä työnantajan vaihdekeppiä tai vaihtoehtoisesti omaansa.

Näin sen täytyy mennä!

Vieraileva kolumnisti

Shirley Holma