Miten poliitikoilla on aikaa tehdä töitä, jos työn saamiseen ja pitämiseen menee sen verran aikaa, että pitää miettiä keneltä saa ilmaiset lentoliput ja kirjahyllyn rakennusmateriaalit? Sitten pitää kiristää ministerinsalkkua vaikkei Jyrki haluis sitä antaa.

Tämä tapaus Tiurahan on vain piristysruiske puolueiden harmaatakin harmaammassa ”kirjossa”. Jos jollakin on ollut vaikeuksia erottaa puolueita toisistaan latteiden vaalilauseiden takaa erityisesti sen jälkeen kun Niinistö julisti itsensä vasemmiston presidenttiehdokkaaksi niin tapaus Tiura tarjoaa vähän työkaluja. Näillä tiedoilla pystyy ainakin jotenkin erottelemaan kaksoset Keskusta ja Kokoomus.

Siinä missä Keskusta ottaa automaattisesti äänikuningattaren ministeriksi siitä huolimatta, että tämä on entinen missi, kokoomukselle on yks ja sama kuka sai eniten ääniä tai mitä kansa tahtoo. Jyrkin kavereista tulee ministereitä ja sillä siisti. Kokoomus ei taivu kiristyksen allakaan, kun taas Keskusta on valmis nöyryyttämään itseään kiristäjä-ministerilläkin siitä huolimatta, että tämä on täydellinen ”missi”.