Pakko kyseenalaistaa se tilasto, etteivät ankarammat rangaistukset kuulemma vähennä rikollisuutta. On täysin naiivia kuvitella, etteikö esimerkiksi kostoa janoava jätetty aviomies voisi laskeskella, että pääsee exänsä pahoinpitelystä vuodella ehdollista. Jos pelkää saavansa ehdotonta, kannattaa ex-vaimo raiskata samalla. Se muuttaa vankeusrangaistuksen ehdolliseksi. Tätä tapahtuu varmasti ja vuosittain. Tiedän, tiedän, mä jauhoin tästä jo, mutta pakko jatkaa.

Jos vaimo on vienyt lapset, huonekalut ja perheen asunnon, mies on jo valmiiksi alkoholisoitunut ja työtön, saattaa vuoden vankilareissukin kuulostaa pikkujutulta. Puhumattakaan siitä, että tänne tulee ulkomaisia rikollisia, jotka kotimaassaan ovat tottuneet vuosikymmenten vankeusrangaistusten uhkaan jäteviemäriä muistuttavissa vankiloissa. Miksi vuoden vankeus suomalaisessa vankilahotellissa heitä pysäyttäisi jos saa vaikka hyvät rahat siitä. Suomessa riski jäädä kiinni on varmasti melko suuri ja pakopaikat vähäisiä, ellei katoa takaisin kotimaahansa, mutta siinä on kuitenkin toinen joukko, joka varmasti täysin laskelmoivasti voisi viitata kintaalla rangaistuksen uhalle. Kun tähän lasketaan se, että rikoksenuusijat pysyisivät vankiloissa pidempään, olisi rikostilastoissa oikeasti pakko tapahtua jotain jos rangaistukset esim. tuplattaisiin.
Suomessa on kuulemma alhaisimmat rangaistukset rikoksista maailmassa. Jos rangaistuksia kovennettaisiin siis oikeasti kovalla kädellä, eikö mitään muka tapahtuisi? Tämä valitus johtuu nyt Iltasanomista löytyneestä artikkelista, jossa kerrotaan virolaismiehestä, joka teki rikoksen päästääkseen suomalaiseen vankilaan pois talven pakkasista. Rangaistus oli hänen mielestään liian lyhyt. Hän olisi halunnut nauttia luksusasunnosta ja ilmaisesta ruoasta pidempään. Eihän häntä siitä voi syyttää. Sanattomaksi vetää kuitenkin se, että tätä samaa linjaa porskutetaan menemään Suomessa vuodesta toiseen vaikkeivät alhaiset rangaistukset myöskään vähennä rikollisuutta. Sitäkään en usko. Missä on kansan oikeustajun kunnioittaminen? Päätösvalta asioista kuuluu tässä maassa meille, ei kansanedustajille ja he ovat vuosi toisensa jälkeen viitanneet kintaalla tuomioistuimissa tapahtuville oikeusmurhille. Heille on tehty selväksi, etteivät nykyiset lait tyydytä kansaa. Luulevatko he taas tietävänsä paremmin kuin me tavallinen rahvas?