Ei. Heillä on etuoikeuksia, mutta onneksi ei enää sen päälle erillisiä miesten oikeuksia. Yhdessä asiassa miehet ovat kuitenkin heikoilla. Isinä he ovat alakynnessä, ei niinkään lakien vaan luonnonlakien takia. Näitä tapauksia tulee eteen silloin tällöin mediassakin. Kyse on yleensä isien huoltajuudesta ja tapaamisoikeudesta. Vastaan tuli kuitenkin myös toinen ongelma eli kun vahingossa tökkäät pullan uuniin niin sen jälkeen ei olekaan asiaan enää mitään sanottavaa. Elatusmaksulappu, kiitos ja näkemiin.

Esimerkiksi löytyi yhden vastahakoisen ruotsalaisisän tarina. Hänen onnistui tietämättään ryhtyä spermanluovuttajaksi naiselle, jonka oli tavannut muutaman kerran ja nainen vakuutti käyttävänsä ehkäisyä. Nainen halusi pitää lapsen, mies ei tietenkään. Nyt isä taivastelee sitä, ettei millään saa minkäänlaista tunneyhteyttä poikaansa vaikka on kuinka yrittänyt. Minua jäi säälittämään se, että hän on ylipäätään edes yrittänyt, kun nainen näyttää käyttäneen häntä vain hyväkseen. Loukkaus on itsestään ja elämästään huolta pitävälle miehelle varmasti törkeintä mahdollista luokkaa ja hipoo epäilemättä sitä, että nainen ei saisi päättää raskauden aikana omasta kropastaan ja mitä sille tapahtuu. Se on elämäsi suurin muutoskohta ja joku on tehnyt päätöksen puolestasi ja valinnut päinvastoin kuin itse olisit tehnyt. Olisiko ideaa taata ne hedelmöityshoidot ihan kaikille ja tarpeeksi halvalla.

Aina on joku valmis sanomaan, että jos suostuu seksiin ilman ehkäisyä niin on myös valmis jälkikasvuun. Hommahan ei kuitenkaan mene niin. Mies, joka suostuu seksiin ilman ehkäisyä lähtee siitä oletuksesta, että nainen on hoitanut tai hoitaa asiat kuntoon, jos kerran suostuu seksiin ilman ehkäisyä. Tämä on se olettama ainakin, jos ei olla vielä vakiintuneessa suhteessa. Vahingoille ei voi mitään, mutta mitäs sitten kun törmää siihen naiseen, joka salaa toivoo sitä mitä mies eniten pelkää. Eikö kyseessä muka ole petos? Ehkä jopa varkaus? Uskon, että siltä se varmasti voi tuntua.

Ennen vanhaan tämä oli niin helppoa. Parikymppisenä kävi yhdelle sun toiselle vahinkolaukaus, jota seurasi lähes kyselemättä pakkoavioliitto. Näin syntyivät meidän niin ihannoimat ”ydinperheet” ja epäilemättä myös meidän taivastelemat avioerotilastot.

Tässä asiassa nainen voi tuntea sen ylivallan mitä miehet monessa asiassa tuntevat naisia määräillessään (etenkin joissakin maissa). Vastuunsa tunteva nainen kuuntelee kuitenkin myös oikeasti miestä ennen kuin päättää raskaudesta tai sen keskeytyksestä. Se on myös lapsen etu ja miehenkin oikeus.