Jaa, että venäläiset mukaan suomalaisiin ydinvoimahankkeisiin. Onko tämä vitsi? Hulluja nuo venäläiset. Venäläisen ydinteknologian suurin saavutus räjähti käsiin 80-luvulla eikä sillä puolen rajaa ole sen jälkeen tapahtunut mitään siihen viittaavaa, ettei sama voisi tapahtua uudelleen. Nytkö Suomen valtion pitäisi kiillottaa heidän syystäkin ryvettynyttä mainettaan ja päästää heidät tänne rakentelemaan sekundavoimaloitaan. Ei kiitos.

Ja juuri kun luulet, että venäläiset ovat päästäneet suustaan sen kaikista typerimmän jutun eikä siitä enää pahemmaksi voi mennä niin sitten se menee. Jälleen kerran venäläiset höynäyttävät omia kansalaisiaan päsmäröimällä asioissa mitkä eivät heille kuulu. Miksi suomalais-venäläisellä pojalla ei olisi samoja oikeuksia kuin suomalaisella pojalla? No tietenkään ei ole, koska Venäjän valtio ei anna. Huostaanotot tehdään sen takia, että se koetaan lapsen eduksi. Nyt Venäjän valtio on huomionkipeytensä takia riistänyt Suomessa asuvalta pojalta hänelle Suomessa kuuluvat oikeudet. Kukaan ei tiedä mitä tässä tilanteessa on tapahtunut, joten kukaan ei oikeasti tiedä onko huostaanotto ollut aiheellinen vai ei. Se mikä ehkä häiritsee eniten on se, että huostaanottoja kai tehdään myös sen takia, että lapsi on tehnyt jotain rikollista. Tässä tilanteessa ei siis ilmeisesti voi olla edes varma rikkooko venäläisten puuttuminen asiaan suomalaisten oikeusturvaa. Jos venäläinen äiti tai isä on paska, pitää heidän lapsiaan suojella myös. Ja jos venäläinen pikkupoika on ollut tuhma, häntä pitää pystyä myös rankaisemaan. Mitä Venäjän lapsivaltuutettu tekee täällä? Häntä ei olisi pitänyt ylipäätään päästää maahan aukomaan päätään asiassa. Potku persuksille ja helvettiin täältä. Toivottavasti suomalaiset poliitikot selvittävät tämän perinpohjin ja jos todetaan, että huostaanotto oli aiheellinen, nootti Kremliin pikimmiten. Oppivat pitämään turpansa kiinni asioista, jotka eivät heille kuulu. Hulluinta tässä on tietysti se, että jos huostaanotto oikeasti olisi ollut aiheeton, ei Venäjä olisi reagoinut tapaukseen mitenkään. Jos asiaa hoitamaan vielä lähetettiin lapsivaltuutetun tapainen henkilö, oli huostaanotto mitä suurimmalla todennäköisyydellä erittäin aiheellinen. Ilmeisesti joku on lahjottu Moskovassa tai jollain on tarpeeksi mafiayhteyksiä. Yksi erittäin todennäköinen vaihtoehto on se, että tämä on Kremlin kosto siitä Suomeen takaisin kidnapatusta pikkupojasta. He ovat ennenkin alentuneet tappelemaan tällä tasolla. Valitettavasti koko hommasta jää juuri se maku suuhun, että se poika jos kuka olisi pitänytkin huostaanottaa. En väitä, etteivätkö suomalaiset viranomaiset voisi tehdä virheitä näissä asioissa, mutta Venäjän valtion reaktio taitaa tässä tapauksessa paljastaa jotain muuta.

Ja lisää paskaa sataa. Eurooppalaiset sivistysvaltiot oikeasti juhlivat toisen maailmansodan päättymistä venäläisten kanssa niin kuin Venäjä olisi koskaan muka oikeasti laskettu hyvisten puolelle. Mikseivät mene saman tien Berliiniin tekemään natsitervehdyksiä? Ihan samasta asiasta on kuitenkin kyse. Ei Stalinilla ja Hitlerillä ollut oikeasti mitään eroa. Ylimpiä ystäviä ja sielunveljiä. Esim. britit tietävät sen kyllä, mutta leikkivät silti mukana. Miten Iso-Britannian valtio voi uskottavasti  tuomita uusnatsit tuon jälkeen?