Ovatko yritykset kuten Google todellakin sen harhakäsityksen vallassa, että kaikki julkaisevat itsestään kuvia netissä, joten salakuvaaminen on ok? Ensinnäkin se on pieni joukko jauhopäitä, jotka levittää kaiken itsestään nettiin ja toiseksi heilläkin on oikeus laittaa sinne vain mitä itse haluavat.

Googlen toiminnalle ei ole mitään tekosyitä. Jos he olisivat halunneet oikeasti tehdä tämän homman kunnolla ja oikein niin he olisivat varanneet aikaa ja rahaa tarkastaa kuvat. Nyt kierrettiin täysin tietoisesti lakeja ja hyviä tapoja, jotta Google saisi rahansa.
Syyttäjä voi kuulemma Suomessa nostaa syytteen ilman asianomistajan tekemää valitusta vain äärimmäisissä tapauksissa. Mikä sitten on sellainen äärimmäinen tapaus, jos ei tämä? Täysin tietoisesti on käyty loukkaamassa tuhansien ihmisten yksityisyyttä pyytämättä lupaa niiltä ihmisiltä, joiden kuva on julkaistu. Mielestäni syyttäjän ei tarvitse jäädä odottamaan yksittäisen housut kintuissa yllätetyn kansalaisen rikosilmoitusta vaan nostaa äläkkä ja pistää Google vastuuseen toimistaan. Kukaan vaan ei uskalla tehdä mitään, koska kyseessä on kansainvälinen yritys ja tätä on tehty muissakin maissa. Eihän tilanne voi mennä sellaiseksi, että syyttäjä tietää rikoksen tapahtuneen muttei tee mitään ellei uhri saa tietää siitä.
Jos Google ja sen kaltaiset kuvittelevat, että he tällä tavalla voivat vähitellen välinpitämättömästi hivuttaa yksityisyydensuojamme olemattomiin, pitäisi jonkun käydä ottamassa pari valokuvaa Googlen perustajista aamupaskalla ja sitten vedota siihen, että halusi vain nettiin kuvia kyseisestä kylppärimallista. Ensin vain ilmoitus nettiin, että aiomme kartoittaa kaikki kylppärit jollain aikataululla kesän aikana. Paras alkaa kaivaa parhaita boksereita esiin tai rukoilla pitkää, pitkää ummetusta.