Miten sen selittäisi, että joku ymmärtäisi, ettei väkivalta kuulu seksiin? Miten sen selittäisi yhdelle ammattikunnalle, joka pitää lievää väkivaltaa osana seksiä siinä määrin, ettei raiskaus voi olla raiskaus, jos vain vähän löi? Miksi seksiin pakottaminen on eri asia kuin raiskaus? Miten uhrin huutamisen alhainen volyymi on lieventävä asianhaara raiskaajan hyväksi? Kukaan muu ei tätä ymmärrä kuin tuomarit.

Miten sen selittäisi Suomen kansalle, että he elävät takapajuisessa maassa, jossa naisten oikeuksia tallotaan tuomioistuimissa päivittäin. Siellä kierretään rikoslakia käyttämällä vain alhaisimpia tuomioita kaikista sallituista niin, että kansanedustajatkin ovat asiasta valittaneet vaan eivät kuitenkaan tehneet mitään. Tuomarit ovat tehneet tätä sinnikäästi vuodesta toiseen niin etten usko, että eduskunnalla on enää mitään muuta mahdollisuutta kuin poistaa alimmat rangaistusvaihtoehdot laista, etteivät tuomarit voi enää vääristellä lainsäätäjien tahtoa.
Kyllä. Juuri sinä, ei joku afgaani takapajulassa, elät siinä maassa missä vihdoinkin joku toimittaja on kuitenkin kääntynyt oikeusoppinen puoleen ja saanut aikaan tämän artikkelin: Seksuaalinen itsemääräämisoikeus ei paljon paina. Psst…älkää kertoko tanskalaisille.
Onneksi silloin tällöin tuomioistuimet tekevät ihmeellisiä asioita muutenkin. Aviovaimo käräytti miehensä salasuhteen löydettyään toisen naisen kanssa käytyjä sähköpostiviestejä. Aviovaimolle tuli tuomio miehen sähköpostien varastamisesta. Tämä menee vielä jakeluun, mutta sen lisäksi petetty aviovaimo oli joutunut maksamaan vahingonkorvausta toiselle naiselle, koska oli saattanut viestit naisen miehen tietoon. Naisen perhe-elämä oli kuulemma kärsinyt siitä. Pettämisestä ei siis koitunut mitään haittaa, mutta siitä kertomisesta kylläkin. Miten on mahdollista, että pettäjä voi hakea korvauksia siitä, että hänen puolisolleen on kerrottu pettämisestä? Jos tästä on mahdollisuus hakea korvauksia, pitäisi petetyn vaimon tai miehen pystyä vaatimaan korvauksia myös pettämisestä ja sitten ollaan jo askelen lähempänä aviorikosoikeudenkäyntejä. Seuraavaksi kivittämiset?
Mutta onneksi naapuritkin osaavat. Ruotsissa ei ole voinut sanoa, ettei murha vanhene koskaan ennen kuin nyt. Murhaaja on siellä voinut huokaista helpotuksesta 25 vuoden päästä rikoksestaan. Nyt kun Palmen murhasta on kulunut melkein sen verran, on siellä herätty muuttamaan lakia. Pääministerin piti kuolla, että tajuttiin, ettei murha saisi vanheta. Muiden henki ei kai sitten ole niin tärkeää. Tämä kerrotaan tanskalaisillekin.
Ja tämän viikon ehdoton palkinto hurskastelusta menee Norjaan. Jonkinlainen oikeusmurha oli kai Lahden 2001 kisat. Ei se, että Myllylä kavereineen jäi kiinni vaan se, että muut maat päästettiin kuin koirat veräjästä. Erling Jevne on suuressa pyhyydessään antanut Myllylälle anteeksi epon käytön eikä kaipaa hänen kultamitalejaan. Hurskasteluun yhtyy norjalaislääkäri, joka toteaa heidän toimineen oikein käräyttäessään suomalaiset. Oikein he olisivat toimineet, jos olisivat lopettaneet omat dopingsekoilunsa. Lahden kisojen jälkeinen hurskastelu sekä norjalaisten että ruotsalaisten puolelta, jotka olivat jo vuosia olleet dopinghuuruissa, oli todella viihdyttävää. Jevne oli kuulemma tiennyt eposta, koska sen näki Myllylän menosta. Samaa voin sanoa Jevnestä kavereineen.