Periaatteessa ihmettelen raamatun kirjaimellisia tulkintoja. Niistä koituu yleensä vain haittaa sekä tulkitsijalle että ympäristölle ja pipo kireällä on varmasti vaikeampi elää. Koko ajattelumalli pohjautuu lähinnä järjenkäytön ja rationaalisen ajattelun minimointiin. Jos järki sanoo yhtä, mutta raamattu (kirjaimellisesti tulkittuna) toista, tulee uskovaisen toimia järjenvastaisesti. Tämä kuulostaa mielestäni enemmänkin laiskuudelta kuin pyhältä.

Lisäksi kun tietää, että uskonnot on luotu palvelemaan kirkkoa eikä yksilöä niin kuin ne yleensä väittävät, jää niistä aika huono maksu suuhun. Ihmiset ovat uskonnon varjolla valmiita tekemään ja sietämään aivan käsittämättömiä asioita. Uskovaiset vanhemmat ovat valmiita antamaan lapsiaan seksiorjiksi kunnioitetuille uskontokunnan jäsenelle. Mikä muu voima maailmassa saisi ihmiset käyttäytymään näin järjenvastaisesti ja saatanallisesti? Satanismia ja joidenkin lahkojen ”kristinuskoa” on tosiaankin vaikea erottaa toisistaan. Näin käy kun luovutaan järjenkäytöstä ja omasta ajattelusta, koska siitä on liikaa vaivaa lahkonjohtajille.
Entäs se toinen vaihtoehto? Jos kristitty taas yrittää valikoida raamatun opetuksia joutuu silläkin tapaa yleensä vaikeuksiin. Usein nimittäin noudatetaan niitä helppoja sääntöjä ja sitten toimitaan vähän valikoivasti niiden vaikeampien säännösten kanssa. Ja sitten jos omatunto ei ole aivan puhdas (tai sen ei ainakaan kuuluisi olla) niin silloin on kai turha noudattaa mitään muitakaan säännöksiä. Otetaan nyt esimerkkinä Tiger Woods. Normaalitilanteessa kun vaimosi hakkaa golfmailalla poskesi paskaksi, kunnon kristitty kääntää tarjolle toisen posken näyttääkseen hyökkääjälle kuinka brutaalia hänen toimintansa on. Jos nyt kuitenkin on sattunut juuri jäämään kiinni kolmestatoista aviorikoksesta, kannattaa luultavasti ottaa jalat alleen eikä alkaa laskea mitä kaikkia ruumiinosia voi vaimoaan kohti kääntää sitten kun posket loppuvat kesken.
Onkohan mussa jotain vikaa kun periaatteessa vastustan kaikkea väkivaltaa, mutta Tigerin kohdalla olen valmis tekemään poikkeuksen? ;) Ehkä mun täytyy vaan alkaa maksaa lisää kirkkoveroja ja sieluni pelastuu siitä huolimatta.