Just just. Mitäpä sitä tuli taas sanottua. Tämän linkin takana piilee Hazardin kuulemma kovaa kohua aiheuttanut kolumni Tony Halmeesta. Hazard oli paskanjauhannan sijaan kirjoittanut totta ja vieläpä hyvin, mutta sehän ei Halmeen äänestäjille ja muulle epäsivistyneistölle käy. Tästä porukasta minäkin vaahtosin joku aika sitten –heistä ja heidän maailmankuvastaan. Heille kelpaa vain se totuus mitä he itse haluavat nähdä. Ajatusmaailman laajentaminen on liian pelottavaa. Ei uskalla avata silmiään kun mitä jos kapitalistisiat ja sosiaalitantat oli sittenkin oikeassa. Hazard ei edes kritisoi Halmetta suoranaisesti, ainoastaan raportoi hänen viimeisiä elämänvaiheitaan. Sitten hän kylläkin kritisoi joidenkin ihmisten ja median tapaa suhtautua asiaan. Kenen tahansa kuolema on huono asia poliittisista näkemyksistä huolimatta, mutta ei nyt lähdetä leikkimään, että Halme olisi ollut joku hyvä roolimalli. Halme olisi voinut olla. Hän olisi voinut pistää oman päänsä kuntoon, riisua kovanpojan maskinsa ja kertoa tehneensä virheitä, mutta että niistä voi päästä yli ja nousta vaikka poliitikoksi jos mielii. Sitä Halme ei kuitenkaan tehnyt.

Taas pääsivät tekopyhät tyhjäpäät huutamaan, ettei kuolleista saa puhua pahaa. Meillä on velvollisuus tulevia sukupolvia kohtaan mainita myös negatiiviset tosiasiat. Ettäkö jokainen elämässään töppäillyt julistetaan pyhimykseksi kuoleman jälkeen ja sitten keksitään hänelle fiktiivinen elämänkerta kun paljon mitään muuta hänestä ei tiedetäkään kuin skandaalit. Ei Halmeen lähipiirin tarvitse hautajaisissa näitä asioita muistella, mutta ei kai siinäkään ole mitään järkeä, että siellä sukulaiset muistelisivat päihteetöntä pasifisti-Tonya kun se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Julkisuudessa tällaisen paskan jauhaminen on jopa vaarallista. Aletaan ehkä ihailla ihmistä, jota ei oikeasti kannattaisi missään nimessä ihailla.
Näissä tilanteissa kun joku kuolee, voi lehdistöltä tietenkin pyytää kerrankin hieman hienotunteisuutta, mikä tuntuu olevan heille näinä päivinä melkein mahdotonta. On kuitenkin myös totta, että sitten kun se porukka, jonka mielestä Halme edusti kaikkea mikä lähiöissä ja eduskunnan julkkispoliitikoissa on vialla, haluaa puhua, on heilläkin siihen oikeus. Osoittaisi myös hienotunteisuutta antaa senkin porukan muistella omia mielikuviaan siitä jässikästä. Kukaanhan meistä ei totuutta tiedä, koska emme häntä tunteneet.